Tekst objavljen: 09.08.2021 16:30        


Nadzorni odbor Dunav osiguranja (DNOS) sazvao je vanrednu skupštinu akcionara za 20. avgust, a na dnevnom redu će biti odluka o izboru revizora kompanije kao i odluka o usvajanju vanrednih finansijskih izveštaja za prvih šest meseci koji su uslov za podelu akcija iz društvenog kapitala

Pad profitabilnosti Dunav osiguranja u prvih šest meseci


Kompanija je u prvih šest meseci ostvarila nerevidiranu bruto premiju od nepunih 16 milijardi dinara, što predstavlja povećanje od 5,7 odsto u odnosu na isi period prošle godine. Neto dobit je oslabila 13,5 odsto na 1,1 milijardu dinara, pre svega usled viših rashoda po osnovu naknada šteta.



Usvajanje vanrednih finansijskih izveštaja je prema domaćoj regulativi uslov za raspodelu akcija iz društvenog kapitala, a kao što je od ranije poznato bivši i sadašnji zaposleni će podeliti ne više od 25 odsto kapitala, 70 odsto će biti preneto državi, a pet odsto Akcionarskom fondu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Akcije Dunav osiguranja na Beogradskoj berzi predstavljaju jednog od većih dobitnika u tekućoj godini sa rastom cene od 17,7 odsto. Nakon raspodele akcije, po poslednjoj ceni od 3.601 dinar tržišna kapitalizacija kompanije iznosiće 31,6 milijardi dinara (oko 269 miliona evra).

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa berze Beogradska berza momentum Dunav osiguranje vesti sa berze belex

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana