Tekst objavljen: 10.04.2023 12:45        


Niška duvanska industrija Philip Morris Operations objavila je godišnje rezultate poslovanja koji su pokazali nastavak trenda rasta prihoda i profita, istina usporenijim tempom u odnosu na prvu polovinu prošle godine

Philip Morris nastavio uspešan trend poslovanja, profit veći 16%


Poslovni prihod kompanije skočio je 12,4 odsto na nepunih 28,9 milijardi dinara, dok je poslovna dobit uvećana 13,3 odsto na 7,2 milijarde dinara. Neto profit, koji kompanija proteklih godina u potpunosti deli akcionarima, uvećan je 15,5 odsto na 6,2 milijarde dinara.



U prvoj polovini godine kompanija je beležila pravu ekspanziju poslovanja – prihod je rastao stopom od 23 odsto, dok je neto profit bio veći za 73 odsto.

Kompanija je ostala izuzetno likvidna i na kraju 2022. godine sa pozicijom gotovine od 8,9 milijardi dinara u odnosu na stanje finansijskog duga od 425,7 miliona dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Ova kompanija već godinama isplaćuje celokupnu dobit akcionarima putem dividende, a vlasnici prioritetnih akcija kojima se trguje na Beogradskoj berzi (DINNPB) dobiće ove godine oko 560 dinara ukoliko se ponovo raspodeli čitav profit.

Pravo na dividendu imaju vlasnici akcija koji su bili upisani u knjizi akcionara na dan 31. decembar prošle godine.

Prioritetne akcije Philip Morrisa trenutno se kotiraju na nivou od 7.120 dinara nakon što su krajem 2021. godine registrovale istorijski maksimum od 7.800 dinara.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa berze Beogradska berza momentum Philip Morris

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana