Tekst objavljen: 19.12.2022 11:50        


Beogradski aerodrom, kojim putem koncesije upravlja francuski VINCI, zabeležio je rekordni broj putnika tokom novembra dok je na nivou godine već premašio planirani promet

Rekordni novembar na beogradskom aerodromu, ispunjen plan za 2022.


Beogradski aerodrom je tokom novembra uslužio preko 439 hiljada putnika što predstavlja povećanje od 3,4 odsto u odnosu na predpandemijsku, 2019. godinu. Istovremeno, ovo je prvi mesec od februara 2020. godine koji je nadmašio učinak iz 2019. godine.



Broj komercijalnih letova tokom novembra dostigao je 4.422, što je povećanje od 0,9 odsto u odnosu na isti mesec 2019. godine.

Kao i u prethodnom delu godine nacionalni avio-prevoznik Air Serbia dao je najveći doprinos rastu prometa, ali i solidna popunjenost stranih avio-kompanija, te povećan broj letova prema Kataru zbog Svetskog prvenstva u fudbalu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


U periodu januar-novembar, aerodrom je uslužio 5,13 miliona putnika, što je za 10 odsto slabije u odnosu na isti period 2019. godine, ali iznad plana uprave koja je prognozirala dostizanje nivoa od pet miliona putnika u čitavoj godini.

Očekuje se da će dobar promet aerodrom ostvariti i u decembru, sa dve nove linije otvorene prema kineskom gradu Tjenđinu i španskoj Malagi.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
beogradski aerodrom novembar 2022 vesti sa berze aerodrom nikola tesla momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana