Tekst objavljen: 11.05.2020 15:30        


Beogradska Komercijalna banka (KMBN) objavila je nerevidirane rezultate poslovanja za prvi kvartal koji su očekivano doneli slabije rezultate iz osnovnog poslovnog područja banke

Skok dobiti Komercijalne u prvom kvartalu uprkos smanjenju osnovnog biznisa

Neto prihod od kamata oslabio je 2,9 odsto na 3,04 milijarde dinara, dok je neto prihod od naknada i provizija pao 1,4 odsto na 1,20 milijardi dinara.



Narodna banka Srbije (NBS) je sredinom marta donela obavezu bankama da dužnicima omoguće moratorijum na otplatu kredita, te će negativni efekti po ove finansijske institucije biti mnogo vidljiviji u drugom kvartalu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Usled boljeg rezultata iz ostalog poslovanja, Komercijalna je u periodu januar-mart ostvarila profit pre oporezivanja od 2,27 milijardi dinara što je rast od 36 odsto u odnosu na isti period protekle godine.

Aktiva Komercijalne banke na kraju marta iznosila je 442,1 milijardu dinara što predstavlja rast od 2,3 odsto od početka godine.

Kao što je poznato, slovenački NLB je u februaru dogovorio preuzimanje Komercijalne banke po ceni od 3.250 dinara po akciji odnosno ukupno 387 miliona evra za državni paket od 83,2 odsto akcija.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
skok dobiti Beogradska berza vesti sa berze Komercijalna banka momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana