Tekst objavljen: 22.06.2020 17:00        


Veoma slab promet i prvi sedmični pad tržišta akcija još od kraja aprila obeležili su proteklu trgovačku nedelju. Ukupna realizacija na tržištu iznosila je tek 17,4 miliona dinara (0,15 miliona evra), dok je indeks Belex15 oslabio 1,3 odsto na 669,7 poena

Slab promet na Belexu, prekinut uzlazni trend

Najprometnija akcija bila je Naftna industrija Srbije (NIIS) koja se spustila ispod nivoa od 600 dinara nakon što je prošao presek za ovogodišnju dividendu (27,14 dinara po akciji). Ukupan promet u trgovanju NIS-ovim akcijama koje su nedelju zaključile na nivou od 595 dinara iznosio je 6,1 milion dinara.



Akcije Galenike Fitofarmacije (FITO) zadržale su se na nepromenjenom nivou od 2.550 dinara na kojem beleže sporadičan promet.

Ovaj nivo je 16,4 odsto niži u odnosu na cenu preuzimanja iz decembra prošle godine kada je Agromarket osvojio kontrolni paket akcija u kompaniji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Metalac (MTLC) se zadržao na nivou od 1.900 dinara uprkos tome što se protekle sedmice trgovalo bez prava na ovogodišnju dividendu. Kao što je poznato, uprava je predložila dividendu od 85 dinara po akciji kao i prošle godine.

Akcije Impol Sevala (IMPL) oslabile su 3,8 odsto na 3.850 dinara, nakon što su prethodne sedmice osvojile višegodišnji maksimum od 4.000 dinara.

Od početka godine ove akcije su u plusu od 15,6 odsto. Akcije Aerodroma "Nikola Tesla" (AERO) pale su ispod psihološke granice od dinara uz skroman promet. Kompanija će godišnji izveštaj o poslovanju objavili najkasnije do 7. jula.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa berze nedeljni izveštaj sa berze belex BELEX15 momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana