Zvanični kurs Evra za dan 20.09.21. :: 117.5647 rsd
Tekst objavljen: 21.10.2019 14:00        


Domaće tržište akcija blago je oslabilo protekle nedelje, dok je ukupan promet iznosio nepunih 494 miliona dinara (4,2 miliona evra). Indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, spustio se neznatno na 748,6 poena

Stagnacija Belexa, Komercijalna ponovo najprometnija

Komercijalna banka (KMBN) bila je najprometnija akcija sa realizacijom od 59,4 miliona dinara, uglavnom po nepromenjenoj ceni od 3.280 dinara. Državni zvaničnici su najavili da je 2. decembar krajnji rok za dostavljanje obavezujućih ponuda u privatizaciji ove banke čije okončanje se očekuje do kraja godine.Akcije Naftne industrije Srbije (NIIS) blago su se oporavile na 683 dinara uz promet od 12,1 milion dinara. Investicija u pančevački TE-TO, u kojoj je NIS manjinski partner sa vlasničkim udelom od 49 odsto, vredna 180 miliona evra završena je 71 odsto, naveo je Gazprom Energoprojekt, većinski vlasnik ove kompanije. Puštanje u rad ovog postrojenja očekuje se u četvrtom kvartalu naredne godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Akcije Metalca (MTLC) nastavile su blagi silazni trend, spustivši se protekle sedmice 1,6 odsto na 1.887 dinara uz neveliki promet. Metalac je ove godine oslabio 5,8 odsto, nakon što je u prethodnoj godini izgubio na vrednosti 4,5 procenata.

Aerodrom "Nikola Tesla" (AERO) je nedelju okončao na nepromenjenom nivou od 810 dinara. Ova akcija je ove godine u minusu 55,1 odsto, ali pre svega usled isplate vanredne dividende. Korigovano za ovu isplatu ove hartije su u plusu ove godine od skoro 30 procenata.

Prioritetne akcije Philip Morrisa (DINNPB) spustile su na 4.550 dinara, ali i dalje predstavljaju jednog od većih dobitnika ove godine na Belexu. Ovim akcijama, nakon odličnih polugodišnjih rezultata kompanije, trguje se trenutno uz očekivani dividendni prinos od 8,7 odsto.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
belex Beogradska berza nedeljni izveštaj Komercijalna banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana