Tekst objavljen: 11.10.2021 12:40        


Protekla trgovačka sedmica donela je skroman promet i neznatan pad tržišta akcija koje je mereno indeksom Belex15 oslabilo 0,1 odsto na 800,8 poena. Ukupna realizacija u trgovanju, zahvaljujući državnim obveznicama, iznosila je 990,7 miliona dinara (8,4 milioa evra)

Stagnacija Belexa, NIS ponovo ispod 600 RSD


Najviše se trgovalo akcijama Naftne industrije Srbije (NIIS) koja se po prvi put od kraja jula spustila ispod nivoa od 600 dinara uz promet od 7,4 miliona dinara. NIS je nedelju okončao u minusu od 1,2 odsto na 597 dinara, uprkos nastavku rasta cene sirove nafte tipa Brent koja je u petak stizala preko 83 dolara za barel.



Akcije Aerodroma "Nikola Tesla" (AERO) nastavile su da osciliraju oko nivoa od 1.050 dinara i već neko vreme se nalaze oko predpandemijskih nivoa, pre svega usled njihove nevelike likvidnosti. Prioritetne akcije Philip Morrisa (DINNPB) blago su porasle na 7.400 dinara uz promet od milion dinara. Ove hartije su među najvećim dobitnicima na Belexu u tekućoj godini sa prinosom od 26,3 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Dunav osiguranje (DNOS) je nastavilo da gubi na vrednosti, spustivši se dodatnih dva procenta na 3.323 dinara. Očekuje se da bi do kraja godine kompanija trebalo da okonča proces raspodele akcija iz društvenog kapitala, od kojih će značajan deo pripasti sadašnjim i bivšim radnicima kompanije. Akcije Metalca (MTLC) oporavile su se 1,7 odsto na 1.860 dinara, ali i dalje nose negativan prinos u tekućoj godini čemu je doprinelo i prvo smanjenje dividende u istoriji koje je kompanija sprovela ove godine.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa berze nedeljni izveštaj sa berze momentum belex Naftna industrija Srbije (NIS)

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana