Tekst objavljen: 03.04.2023 14:30        


Domaće tržište akcija okončalo je proteklu sedmicu uz neznatan rast vrednosti dok je ukupan promet na tržištu bio najslabiji u tekućoj godini. Indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, nedelju je okončao na nivou od 891,3 poena, dok je ukupan promet u trgovanju iznosio svega 29,7 miliona dinara (0,3 miliona evra)

Tanki prometi na Belexu, indeksi stagnirali


Drugu nedelju zaredom Naftna industrija Srbije (NIIS) beležila je skromne prometa bez velikih cenovnih fluktuacija. NIS je nedelju zaključio na 760 dinara uz pad vrednosti od 0,3 odsto i promet od 7,4 miliona dinara. Cena sirove nafte tipa Brent oporavila se protekle sedmice više od šest procenata i stigla nadomak nivoa od 80 dolara po barelu, ali su investitori drugu sedmicu zaredom ostali skeptični prema akcijama NIS-a.



Akcije Dunav osiguranja (DNOS) pale su 4,4 odsto na 1.130 dinara uz promet od 3,8 miliona dinara. Uprava kompanije je zakazala redovnu skupštinu akcionara i najavila da će prošlogodišnja dobit od 1,3 milijarde dinara ostati neraspoređena. Činjenica da će akcionari Dunav ostati bez dividende prvi put od 2015. godine znatno je smanjila interes investitora na ovoj hartiji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Posle dužeg vremena, Messer Tehnogas (TGAS) je na kraju sedmice stigao do nivoa od 14.000 dinara uz neveliki promet od milion dinara. Rast od dva odsto na 7.499 dinara zabeležilo je Jedinstvo iz Sevojna (JESV) uz minoran promet, dok je Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) skočio 1,7 odsto na 1.896 dinara.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa berze Beogradska berza nedeljni izveštaj sa berze belex momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana