Tekst objavljen: 30.11.2021 15:50        


Nacionalni telekomunikacioni operater, Telekom Srbija, isplatio je juče dividendu koju je u junu odobrila skupština akcionara ove kompanije, saopštio je Centralni registar hartija od vrednosti

Telekom isplatio dividendu iz prošlogodišnje dobiti


Kao što je od ranije poznato, akcionarima je pripala dividenda od 5,2 dinara po akciji (ukupno 4,16 milijardi dinara) koja je isplaćena iz prošlogodišnje dobiti i dela neraspoređene dobiti proteklih godina. U novembru je kompanija već isplatila privremenu dividendu od 2,58 dinara po akciji.



Telekom je, dakle, akcionarima ukupno isplatio 6,23 milijarde dinara što je skoro 50 odsto više u odnosu na ostvareni neto dobitak u prošloj godini.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Ovako visoka dividenda došla je kao iznenađenje s obzirom na stanje zaduženosti kompanije. Na kraju decembra prošle godine neto dug je iznosio 160 milijardi dinara, dok je ovaj pokazatelj još nepovoljniji kada se uključu obaveze po osnovu lizinga od 30,5 milijardi dinara.

3 komentara

  1. User image
    Radica Jevtovic 30.11.2021 22:58

    Gde se dividende podižu?
    U Posti nemaju pojma o tome. Bivši sam radnik i do sada sam podizala u Vojvodjanskoj banci ( nemam nikakav račun)…
    Zašto nema zvanicnog saopštenja?
    Pozdrav

  2. User image
    Kamatica tim 01.12.2021 9:35

    Poštovana Radice,

    Novac od dividende građani mogu da podignu na šalteru preduzeća Pošta Srbije uz obavezno pokazivanje lične karte. Dakle, sve što je potrebno jeste lično prisustvo, lična karta i usmeni zahtev za podizanje novca po osnovu dividende. I novac dobijate odmah. Građani koji nemaju račun za besplatne akcije u Pošti, novac od dividende mogu da podignu u svojoj banci.

    Ono što je važno znati jeste da ukoliko podignete novac od dividende ne gubite pravo na akcije. To praktično znači da po podizanju novca od dividende, ostajete vlasnici akcija, a po osnovu kojih i nadalje imate pravo na isplatu nove dividende, što kompanije praktikuju da rade svake godine. Iznos dividende zavisi od dobiti kompanije.

    S druge strane, novac od akcija moguće je dobiti samo ukoliko deonice prodate, a to je moguće takođe u Pošti davanjem naloga za prodaju. Novac pritom ne dobijate odmah, već kada vaše akcije budu prodate, a tome informaciju takođe možete dobiti u Pošti

  3. User image
    Tamara 04.12.2021 18:25

    Ja sam se raspitivala u Pošti više puta ove nedelje,i rečeno mi je da nema ništa na mom namenskom računu.
    Te su me uputili da pogledam u svim bankama u kojima imam otvoren dinarski tekući račun.
    i naravno ,obiđem ja Komercijalnu banku, Inteza banku, Erste banku ..i naravno nigde nije bilo uplate do 4.12.2021.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Telekom Srbija isplata dividendi Beogradska berza vesti sa berze momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana