Tekst objavljen: 13.11.2023 13:30        


Izuzetno skroman obim investicione aktivnosti zabeležen je proteklih pet trgovačkih dana, dok je tržište akcija oslabilo 1,2 odsto na 868,3 poena. Ukupan promet iznosio je 90,4 miliona dinara (0,8 miliona evra)

U berzanskoj uspavanki Belex oslabio 1,2%


Najprometnija akcija bila je Naftna industrija Srbije (NIIS) koja je porasla pola procenta na 774 dinara uz realizaciju od devet miliona dinara. Cena Brenta protekle sedmice padala je i ispod 80 dolara po barelu, zabeleživši minus na nedeljnom nivou od oko četiri odsto.



Akcije Dunav osiguranja (DNOS) nastavile su da osciliraju u uskom cenovnom rasponu oko nivoa od 980 dinara. U nedostatku javnih informacija oko poslovanja kompanije u trećem tromesečju, akcija se već duže vreme usidrila na nivoima u rasponu 980-1.000 dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Jedinstvo iz Sevojna (JESV) palo je 4,1 odsto na 7.000 dinara uz promet od nepuna tri miliona dinara. Veći deo prometa ostvarila je sama kompanija koja je nastavila program sticanja sopstvenih akcija nakon što je tokom oktobra poništila vlastite akcije stečene u prethodnom periodu.

Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) nastavio je sa slabim prometima, uknjiživši protekle sedmice realizaciju od svega 0,3 miliona dinara. Akcije ove kompanije pale su na 1.701 dinar, a od početka godine beleže prinos od 6,6 odsto.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa berze nedeljni izveštaj sa berze momentum belex

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana