Tekst objavljen: 27.12.2021 13:30        


Akcionari Komercijalne banke (KMBN), na vanrednoj skupštini akcionara održanoj 23. decembra usvojili su sve predložene odluke, uključujući i odluku o pripajanju beogradske NLB banke

Većina manjinskih akcionara Komercijalne banke želi otkup akcija


Po pitanju ove odluke, akcionari su mogli da budu nesaglasni čime stiču i pravo na otkup akcija od strane banke. Akcionari koji poseduju 10,2 odsto akcija glasali su protiv ili su bili sudržani sa ovom odlukom čime su stekli status nesaglasnog akcionara i kvalifikovali su se za otkup akcija po knjigovodstvenoj vrednosti od 4.589,01 dinar. Nesaglasni akcionari u roku od 15 dana od dana skupštine mogu da podnesu zahtev za otkup akcija, dok banka ima rok od 75 dana od dana održavanja skupštine za isplatu ovih akcija.



Veliki odziv akcionara za otkup tumači se ponuđenom cenom koja je najviša cena po kojoj se akcije mogu prodati još od 2008. godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Podsetimo, ljubljanski NLB postao je većinski vlasnik Komercijalne banke plativši državi 3.250 dinara po akciji, dok je ponuda za preuzimanje manjinskim akcionarima u aprilu ove godine data na ceni od 3.315,47 dinara.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
većinski akcionari Komercijalna banka otkup akcija vesti sa berze nlb banka Beogradska berza momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana