Tekst objavljen: 01.02.2021 16:00        


Nakon tri vezane sedmice pada, domaće tržište akcija je protekle nedelje registrovalo neznatan oporavak, ali uz skromno trgovanje. Ukupna realizacija je iznosila je 29,4 miliona dinara (0,25 miliona evra) dok je indeks Belex15 ojačao nevelikih 0,1 odsto

Zaustavljen silazni trend Belexa

Najprometnija akcija bila je Galenika Fitofarmacija (FITO) koja je nastavila trgovanje po nepromenjenoj ceni od 2.550 dinara uz promet od 2,6 miliona dinara. Akcijama ovog proizvođača sredstava za zaštitu bilja već duže vreme se trguje na očekivanom PE raciju manjem od 8x.



Akcije Naftne industrije Srbije (NIIS) oporavile su se 1,1 odsto na 628 dinara usled skoka u petak, premda su tavorile većim delom sedmice. NIS će krajem tekućeg meseca objaviti rezultate za 2020. godinu u kojoj je kompanija izvesno zabeležila gubitak nakon velikog pada cene sirove nafte. Akcije Fintel energije (FINT) bile su među prometnijima iz rast cene od 1,3 odsto na 648 dinara. Nakon više od dve godine od sprovedene inicijalne ponude ovih akcija, kompanija nije uspela da pridobije veće poverenje investitora.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Akcije Impol Sevala (IMPL) zadržale su se na nivou od 3.550 dinara. Kompanija će tokom februara isplatiti prošlogodišnju dividendu nakon kašnjenja usled uredbe kojom se uređuje primanje državne pomoći. Akcije Metalca (MTLC) spustile su se 1,5 odsto na 1.920 dinara uz neveliki promet. Kompanija je prošle sedmice otpočela isplatu dividende iz prošlogodišnje dobiti u visini od 85 dinara po akciji (prinos 4,4 odsto).

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Beogradska berza vesti sa berze nedeljni izveštaj sa berze momentum belex

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana