Tekst objavljen: 01.08.2013 13:59        


Srpski milijarder Filip Cepter tvrdi da mu je Hrvatska otela 400.000 evra za PDV na jahtu, da je zbog toga tužio državu pre dve godine i da sada čeka presudu.

Cepter: Ja uopšte nisam srpski biznismen

Cepter je poručio da mu Hrvatska nije dala brodogradilište u Kraljevici, pa će zato, kako kaže, jahte za milijardere graditi u Trstu.

On je otkrio da od pre dve nedelje pregovara o kupovini tršćanskog brodogradilišta.

- Oduvek sam želeo i želim da se bavim brodogradnjom jer mislim da je to dobar posao, ali pod uslovom da imate poseban proizvod. Ako budem proizvodio skupocene kvalitetne jahte, za takav proizvod uvek ću imati kupca. Ja ne moram da čekam narudžinu, imam novca i mogu da izgradim jahtu, pa je onda kao gotov proizvod ponudim kupcima - tvrdi Cepter.

Navodi se da je Cepterova jahta, trenutno usidrena na Brionima, lako uočljiva jer je u moru belih brodova, jedino njegova raznobojna i najveća od svih, što, kako se navodi, ne treba da čudi s obzirom na to da vredi oko 30 miliona evra.

Objašnjava da boje nije izabrao slučajno već zbog toga što želi da bude prepoznatljiv, pa je to učinio i sa svoja tri aviona u kojima, kako kaže, svako sedište je druge boje.

Upitan da li ima prijatelja medju srpskim ili hrvatskim biznismenima, on kaže da nema i da bolje poznaje jedino velikog proizvodjača šćera Miodraga Kostića.

Ističe da ga je u početku malo iritiralo to što su ga mediji predstavljali kao najbogatijeg Srbina jer, kaže, da on uopšte nije srpski biznismen već da je samo poreklom sa tih prostora.

- Ali, moje poslovne aktivnosti u Srbiji su male, jedva jedan posto, pa nisam srpski biznismen. Više mi to ne smeta, ustvari, ne dira me. Ja sam bisnismen u globalnoj, svetskoj priči s firmama u više od 40 zemalja, a kvalifikacija srpski biznismeni vezana je uglavnom za Srbiju i regiju - kaže Cepter.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

3 komentara

 1. User image
  ivan 01.08.2013 19:12

  Rado bih bojkotovao ovog neSrbina ali nazalost nikad nisam koristio nista od njegovih proizvoda.

 2. User image
  ivan 2 01.08.2013 23:00

  Za svaki proizvod mora da se razmislja na globalnom nivou. Zamislite ex-YU trziste od 25 miliona stanovnika koje moze da apsorbuje 5 jahti godisnje (mozda)..? Nema veze da li je ovaj tip Srbin ili ne, ako je kapitalista on nema naciju, njegova nacija je NOVAC..

 3. User image
  Ime 10.08.2013 0:20

  nebi se trampio snjim. . . imam mali posao i 1000 riba . . .a on to nema. . .

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
cepter zepter milijarderi milijarder najbogatiji srbi najbogatiji srbin najbogatiji ljudi na svetu superbogataši biznismen

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana