Tekst objavljen: 01.07.2013 15:00        


U trenutku kada plaćanje mobilnim telefonom postaje sve učestalije, Google ide korak nazad, se vraća plastici. Ako je verovati šefu Gugl Voleta, Osami Bedieru, Gugl je promenio stav i mišljenje o plaćanju mobilnim telefonom.

Google uvodi sopstvene kreditne kartice

Beider je tako objavio da će Gogle promovisati novi način plaćanja Gugle Voletom u novembru.

Novi način, iako još nije dostupan javnosti, trebao bi, prema informacijama do kojih je došao Android Polis, da izgleda kao plaćanje običnom kreditnom karticom.

Dakle, svoju bi bankovnu ili kreditnu karticu prijavili na svoj račun pri servisu Gugl Volet. Potom bi vam Gugl fizički poslao svoju plastičnu Gugl Volet karticu, koju biste prilikom kupovine koristili kao bilo koju karticu. Naravno, pri tom bi trgovci sredstva skidali s vaše bankovne ili kreditne kartice.

Zvuči komplikovano? Pa zapravo i nije. Sličan je sistem je već ranije predstavio PejPel, doduše, samo u Americi.

Naime, i oni su ponudili svojim korisnicima plastičnu karticu koja je bila povezana s njihovim PejPel računom. No, korisnici takav sistem nisu baš najbolje prihvatili.

Pravo je pitanje zašto bi netko dobrovoljno dao Guglu podatke o svojim karticama i umesto njih koristio Gugl Volet karticu? U Guglu se nadaju da bi posebne ponude koje pripremaju, mogle privući korisnike na tu promenu.

A možda će se nekima svideti i to što više u novčaniku neće morati da nose 10 različitih kartica, već će im biti dovoljna samo jedna. Naravno, ako im broj kartica u novčaniku nije i pokazatelj njihovog statusa.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
google gugl kartice IT kompanije it industrija najveće kompanije plaćanje karticama

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana