Tekst objavljen: 30.07.2013 11:30        


Direktori poznatih IT kompanija imaju jednu zajedničku osobinu – većinom su ranoranioci. Iz liste koju je napravio Business Insider izdvajamo 10 ljudi čija tajna uspeha, između ostalog, leži u jutarnjim navikama i organizaciji.

Kad ustaju uspešni? Neko u 4.30, neko "tek" u šest

Tim Cook direktor kompanije Apple, svoj dan počinje oko 4.30 slanjem e-mail pošte, nakon čega odlazi u teretanu. Tek posle vežbanja na red dolazi posao. On prvi dolazi u kancelariju i poslednji izlazi iz nje – navodi magazin Guardian.

Steve Jobs je takođe bio ranoranilac, svoj dan je započinjao u šest sati. Moguće je da je Tim Cook oblikovao svoje rane jutarnje navike ugledajući se na bivšeg direktora, Steve Jobsa.

“Ustajem oko šest i radim dok se deca ne probude, Onda doručkujemo, uradimo domaće zadatke i odvezemo se do škole. Ako imam sreće, radim od kuće još koji sat, ali najčešće odlazim na posao oko devet. Osam ili devet.” rekao je Steve Jobs svojevremeno za jedan američki magazin.

Padmasree Warrior iz kompanije Cisco se budi u 4.30, čita mejl, proverava vesti, radi vežbe i sprema sina za školu. Sve to završava do 8.30 kada je najkasnije u svojoj kancelariji.

Jeff Jordan, radi za kompaniju Andreessen Horowitz kao i za Fab i Pinterest , dolazi u kancelariju u pet sati ujutru a ne izlazi sve do sedam posle podne, rekao je za magazin The New York Times.

Tim Armstrong, izvršni direktor kompanije AOL, svoj radni dan započinje u pet sati. On se budi jako rano, proverava i šalje mejlove, radi vežbe i čita do sedam.

“Nisam spavalica i nikada nisam bio, život je previse uzbudljiv da bi se spavalo.” kaže on.



Hans Vestberg, generalni direktor Ericssona, retko stiže u kancelariju posle osam. Na pitanje koliko se rano budi odgovorio je sa “Rano” a pre nego što ode na posao Vestberg šalje mejlove. Prilično kasno ide na spavanje ali kaže da mu je to sasvim dovoljno sna.

“Naša kompanija nikad ne spava, vodimo posao u 180 zemalja, tako da ne postoje realna jutra i noći.” rekao je Vestberg.

Vittorio Colao, direktor kompanije Vodafone budi se u šest sati, radi vežbe i počinje s poslom do 10.45. Odlazi na spavanje oko pola 12.

Marissa Mayer iz kompanije Yahoo, spava jedva četiri sata. Posao kojim se bavi joj dozvoljava od četiri do šest sati sna.

Tim O'Shaughnessy, izvršni direktor kompanije LivingSocial se budi u pet. Čim se uključi alarm, preko mobilnog telefona proverava svoj mejl.

“Pratim prihode 24 sata dnevno s početkom u pet sati ujutru. Prvo proveravam prihode od prethodnog dana. Posle toga kako ide prodaja. Kad završim jutarnju šetnju, šaljem mejl da vidim da li postoji neki tehnički problem. Ako me obaveste da je sve u redu, družim se sa decom pre nego što stignem u kancelariju.”

Jason Goldberg, direktor kompanije Fab, dane počinje u šest sati ujutru, a može da radi dok gleda emisije na svom iPadu.

“Svako jutro ustajem u šest a prva stvar koju uradim je proveravanje pošte koja je stigla preko noći. Sedište našeg tehničkog tima je u Indiji, tako da su oni ispred nas. Prvo odgovorim na sve hitne mejlove a onda trčim na traci pola sata i trudim se da ne razmišljam o poslu. Za to vreme gledam emisije na svom iPadu.” otkrio je Goldberg.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

2 komentara

  1. User image
    ranioc rani 30.07.2013 11:35

    i ja ustajem rano al nisam uspesan

  2. User image
    Ime 31.07.2013 11:46

    ja ne ustajem rano, a uspesan sam jer sam se uspesno naspavao....

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
biznismen radno vreme posao vreme

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana