Tekst objavljen: 12.12.2012 8:46        


Građani, mahom zbog lošeg iskustva, ne veruju da se do posla dolazi tako što se posećuju sajmovi zapošljavanja i tamo ostavlja CV. Neverovatnih 92 odsto ispitanih smatra da je pojavljivanje na takvim manifestacijama samo gubljenje vremena.

Kako do posla: Uzaludni sajmovi zapošljavanja

Gotovo 70 odsto građana pokušalo je da nađe posao na sajmovima zapošljavanja, ali to nije išlo pa su odustali. Zbog lošeg glasa koji bije te sajmove, svaki peti anketirani nije čak ni pokušao.

Tek šest odsto njih je reklo da poznaje nekog ko je preko sajma za zapošljavanje našao posao, dok dva odsto učesnika tvrdi da su se i sami zaposlili na takav način.

Anja Majstorović, koordinator za odnose sa javnošću sajma „Job Fair”, koji zapošljava studente tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta, kaže da to priča drugu priču.

- Tačne brojke o studentima koji su se zaposlili preko sajma ne možemo da dobijemo, jer kompanije imaju svoje baze u koje ubacuju biografije sa svih sajmova poslova na kojima učestvuju i ne mogu precizno da nam kažu koliko su studenata i diplomaca zaposlili baš preko našeg sajma. Ali, na primer, ove godine smo obilazili kompanije učesnice i intervjuisali studente koji su se zaposlili preko „Job Faira". Postoje snimci tih studenata na ju-tjubu - kaže Majstorović.

Ovogodišnji sajam poslova posetilo je više od 5.000 studenata, a 3.100 njih je ostavilo biografiju, navodi ona.

- Naš sajam se razlikuje od drugih jer studentima pružamo mogućnost i da se profesionalno usavrše kroz niz treninga i predavanja koje im nudimo. Pored usavršavanja, oni tokom cele godine mogu da menjaju svoj CV koji stoji u našoj bazi i da dodaju nove podatke. Ti podaci su direktno vidljivi kompanijama koje su učestvovale na sajmu, pa kad god u toku godine imaju otvorene pozicije mogu da pristupe bazi i da pronađu odgovarajućeg kandidata - kaže Majstorović.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
nezaposleni nezaposlenost mladi biografija CV konkurs za posao traženje posla karijera posao

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana