Tekst objavljen: 15.07.2013 12:25        


Ako niste građanin SAD a želite da se probijete u ovoj zemlji kao programer i dizajner kompjuterskih igrica, imaćete problema sa dobijanjem neophodne vize, pogotovo ako Kongres nastavi da zateže oko imigracione reforme. Međutim, potpuno je drugačija priča ako ste uspešan gejmer...

Kako do vize za SAD? Ako ste gejmer, nikad lakše

Riot Games, američki proizvođač igrica poznat po sadašnjem hitu League of Legends, izdao je obaveštenje da je uspešno lobirao kod Službe za izdavanje imigracionih dozvola i državljanstva SAD (USCIS) te da će ova institucija ubuduće izdavati dozvole za rad i boravak za profesionalne gejmere, istovetne onima koje se daju profesionalnim sportistima.

Ubuduće gejmeri iz čitavog sveta koji budu dolazili u SAD zbog učešća na nekom od takmičarskih turnira u igranju igrica neće imati prevelikih problema sa dobijanjem viza.

Riot Games ističe da timski turiniri u SAD privlače isto ili čak više publike od najvećih "klasičnih" sportskih događaja, što je bio i glavni argument kod USCIS za odobrenje P-1 kategorije vize.

USCIS će najverovatnije promeniti regulativu do oktobarskog Svetskog prvenstva za gejmere koje će biti održano u Los Anđelesu. Nagradni fond na to takmičenje iznosiće osam miliona dolara, od čega će pobednički timovi dobijati po milion dolara.

Prošlogodišnje Svetsko prvenstvo privuklo je čak 8,1 gledalaca, ali uključujući i njih 1,1 milion koji su onlajn pratili zbivanja u finalu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
SAD sjedinjene američke države Amerika vize igrice video igre Kompjuteraši kompjuteri računari

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana