Tekst objavljen: 29.01.2013 13:19        


Globalna recesija je pored mnogo problema inicirala i potrebu za smišljanjem novih načina zarade novca. Najmaštovitiji su po običaju bili Amerikanci. Kao dva najbizarnija zanimanja su se izdvojila, moler za travu i posao statiste u kancelariji.

Kako u poslu varaju Amerikanci. I Srbi

Prilikom propasti tržišta nekretnina u Americi, kada su kreditori počeli da vrše zaplenu kuća, čitava naselja su ostajala prazna. Tako su travnjaci ispred kuća bivali neodržavani, i sušili se pod uticajem sunca.

Srbi - statisti u šopingu

Srbi su to podigli na još viši nivo. Nedavno je prilikom prodaje jednog mini tržnog centra u Beogradu, čije je je ime poznato redakciji, kompanija koja je prodavala centar je plaćala dnevnicu ljudima da šetaju po njihovoj inače polupraznoj trgovini, dok im je u poseti bio potencijalni kupac iz Slovenije, kako bi isti mislio da ulazi u dobru investiciju.
To bi sve škodilo ukoliko je vaša kuća ostajala među retkim koje nisu oduzete. Zato bi ste u tom slučaju angažovali molera, koji bi komšijske travnjake prefarbao zelenom bojom, ne bi li kupac vaše kuće mislio kako je naselje poželjno za život, i ne bi usled velike ponude pokušao da vam spusti cenu.

Drugi recesioni posao je posao statiste. Kada nastupi kriza prvi način da se smanje troškovi su otpuštanja.

U najtežim slučajevima se dešavalo da se otpusti i po 80 odsto radne snage, čineći da prizor koji steknete kada uđete u veliku kancelariju sa mnoštvom boksova, bude zaprepašćujući.

Prazne kancelarije ne odaju dobar utisak ukoliko se spremate da uđete u poslovnu relaciju sa takvom kompanijom. Zato kada očekujete neku bitnu posetu, imate šansu da iznajmite statiste, plaćajući ih na sat da sede u kancelarijama, i da glume da su vam zaposleni, barem dok ne prođe ta bitna poslovna poseta.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
biznis posao prevara prevare Amerika Srbija kriza bizarni poslovi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana