Tekst objavljen: 25.01.2013 15:05        


Osnivač švedske komapnije Ikea Ingvar Kamprad naglasio je da su ga iznenadili planovi grupe za proširenje poslovanja koje je ocenio preambicioznim.

Kamprad: Ne znam ko otvara sve te Ikee po svetu

- Razgovarao sam s službenikom koji mi je ispričao šta je napisao švedski poslovni list Dagens Industry, da smo ostvarili rekordnu dobit i rekordne prihode, kao i da nameravamo da otvaramo 25 novih trgovina godišnje - preneo je Kampradove reči tabloid Expressen.

Dok ovaj proizvođač nameštaja još uvek nije uspeo da kupi zemljište u Srbiji, Ikea je juče dobila rešenje i dozvolu za izgradnju prvog objekta u Hrvatskoj.
Kamprad navodi da je razgovarano o otvaranju 10 do 12 novih prodavnica na godišnjem nivou do 2020. godine i da ne zna koje objavio informaciju o većem broju radnji.

Osnivač švedske kompanije povukao se iz upravljačkih struktura 1986. ali je zadržao poziciju višeg savetnika nadzornog odbora Ingka Holdinga, krovne kompanije Ikea grupe sa sedištem u Holandiji.

Portparolka Ikee Josefin Thorel kazala je za AFP da upravni odbor Ingka Holdinga podržava planove o otvaranju 25 novih radnji godišnje i da Kamprad "itekako sudeluje" u radu te kompanije.

- Ne znam šta je razlog tog nesporazuma. Možda Ohlson i Kamprad govore o različitim vremenskim razdobljima - kazala je.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Ikea nameštaj trgovinski lanac trgovinski lanci najveće kompanije Ingvar Kamprad

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana