Tekst objavljen: 21.05.2013 13:31        


Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED), uz podršku ambasade Švajcarske, otvorila je treći konkurs "Upoznaj državu Srbiju", kojim poziva studente iz dijaspore da se prijave za letnju praksu od 1. do 19. jula u lokalnim samoupravama i kompanijama u Srbiji.

Letnja praksa u Srbiji za studente iz dijaspore

Cilj projekta je upoznavanje studenata sa načinom funkcionisanja lokalne administracije i privrede, kao i motivisanje da se trajno vrate u Srbiju i da znanje i iskustvo stečeno u inostranstvu upotrebe za podsticanje lokalnog ekonomskog razvoja, saopšteno je iz NALEDA.

Učešće su do sada potrvrdili gradovi i opštine Beograd, Niš, Kragujevac, Užice, Ruma, Pirot, Negotin i Kikinda.

Rok za prijavljivanje je 15. jun, a potrebno je da kandidati govore, pišu i čitaju srpski jezik, da se trenutno nalaze na osnovnim ili postdiplomskim studijama, odnosno specijalizaciji u inostranstvu, kao i da postižu zavidne rezultate.

Detaljnije informacije o načinu prijavljivanja mogu da nađu na adresi www.naled-serbia.org/upoznajsrbiju. NALED će u saradnji sa partnerima i opštinama obezbediti obuku, materijale, ishranu i smeštaj za studente.

U prethodne dve godine letnju praksu prošlo je 37 studenata iz SAD, Kanade, Francuske, Italije, Nemačke, Austrije, Velike Britanije, Švajcarske, Švedske, Slovačke i Makedonije, a nova znanja sticali su u 30 lokalnih samouprava i 15 kompanija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
posao biznis dijaspora studenti praksa Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana