Tekst objavljen: 09.01.2013 9:52        


Šta staviti u CV, a koje informacije izostaviti, dilema je sa kojom se svaki ozbiljan nezaposleni u potrazi za poslom suočava sa svakom novom prijavom na oglas.

Pojednostavi CV: Reci najbitnije!

Svaki CV i svaki oglas za posao su specifični pa zato i prijavu na oglas uvek treba prilagoditi uslovima konkursa. Dobro je slediti pravilo: navođenje kratkih i jasnih informacija o svojim dostignućima.

Evo bez čega u biografiji možete:

Vaša očekivanja

Šta vi očekujete od posla opšte je poznata stvar. Zato u molbi za posao ili bolje istaknite svoje osnovne kvalifikacije i veštine.

Nagrade i hobiji koji nemaju veze sa poslom

Uvek je poželjno istaći priznanja koja ste primili ili hobije koje imate, ali hobi koji traži slične veštine kao i vaš posao uvek će ostaviti bolji utisak od hobija koji nema veze sa onim što radite.

Loš vizualni utisak

Držite se zlatnog pravila da sa jednostavnim nikada ne možete da pogrešite. Odaberite jednu vrstu i veličinu fonta, naglasite samo bivše radne pozicije.

Opis posla

Umesto da trošite vreme na opisivanje svega što ste radili, radije objasnite kako ste to radili i zašto je to bilo posebno korisno vašem bivšem poslodavcu i klijentima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
konkurs za posao oglasi za posao traženje posla CV karijera posao

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana