Tekst objavljen: 08.07.2013 17:30        


Ne postoji ništa što je napredno kada je u pitanju procena poslovanja kompanije, procena je vrlo jednostavna i svako sa osnovnim znanjem matematike može da je izvrši, rekao je vodeći svetski stručnjak iz oblasti korporativnih finansija i investicione analize, Asvat Damodaran.

Svako ko zna matematiku može da proceni kompaniju

On je rekao da isključivo oni koji se bave procenom poslovanja kompanija predstavljaju taj posao komplikovanim, jer je to ono što svaki profesionalac radi u svojoj profesiji kako bi mogao da zarađuje na njoj.

- Poslovanje je manje više slično svuda na planeti, i za njegovu procenu metode i tehnike su svuda iste, oduvek se analiza poslovanja kompanije radila kroz analizu novčanog toka kompanije i rizika - naveo je on.

Prema njegovom mišljenju, posao procene poslovanja kompanije nije moguće naučiti putem čitanja knjiga i predavanja, već isključivo kroz praksu.

- Svake nedelje procenujem po jednu kompaniju i rezultate stavljam onlajn kako bi bili dostupni svima. Uvek biram najinteresantnije kompanije koje mogu da nađem, kako bih putem analize njihovog poslovanja proširio svoja znanja - rekao je Damodaran.

Pozivajući se na profesionalno 26-godišnje iskustvo u proceni poslovanja kompanija, on je poručio da je najbitnije to "kakvu ste filozofiju usvojili, jer je neophodno da verujete u procenu ako ste već rešili da se njome bavite".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Asvat Damodaran kompanije biznis investicije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana