Tekst objavljen: 03.07.2013 15:30        


Tyler i Cameron Winklevoss, vlasnici 1% od svih ukupno izdatih bitcoina internet valute vrlo promenjivog statusa, predali su zahtev američkoj Saveznoj komisiji za deonice i vrednosne papire (SEC) za osnivanjem Winklevoss Bitcoin Trusta koji efektivno omogućava (doduše posredno) trgovanje bitcoinima i na „pravim" velikim berzama.

"Fejsbuk blizanci" iznose bitkoin na prave berze

- Odabrali smo da uložimo novac i veru u matematički okvir koji je slobodan od politike i ljudske greške - aludirajući na algoritamski karakter bitcoina koji ga, svejedno, ne sprečava da bude najnestabilnija valuta (ili „valuta") danas.

Prema njihovom planu, nameravaju da prodaju 20 miliona dolara deonica u svom trustu, gde svaka obveznica odgovara otprilike 0,2 bitcoina.

Iako se bitcoinima ne može direktno trgovati na berzi, može se trgovati deonicama trusta, te je na taj način ova prepreka zaobiđena.

Braća Winklevoss poznata su kao veslački dvojac s Harvarda u filmu o Facebooku, najpoznatiji su po tome što su tužili Zuckerberga za 140 miliona dolara (navodno je Facebook zapravo njihova ukradena društvena mreža ConnectU).

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
bitkoin bitcoin berza berze

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana