Tekst objavljen: 21.06.2013 17:11        


Belex15 je izgubio dodatnih 0,35 odsto spustivši se na 482,7 poena. Ovaj pokazatelj kretanja najlikvidnijih akcija na Belexu od početka godine je u minusu od 7,8 odsto. Trgovanje akcijama je vredelo 20,6 miliona dinara a dominirale su hartije iz realnog sektora.

Potonuće banaka obeležilo kraj nedelje na berzi

Naftna industrija Srbije (NIIS) se već četvrti dan zaredom nalazi u pozitivnom nizu. Podsetimo, NIS će najverovatnije krajem sledećeg meseca objaviti polugodišnje finansijske rezultate tako da se tada može očekivati osetnija reakcija tržišta.

Vranjski Alfa Plam (ALFA) se korigovao na 8.815 dinara uz 3,6 miliona dinara dok se konditor Bambi iz Beograda (BMBI) i danas „čistio“ na nivou od 23.000 dinara uz obim 46 akcija.

Najveći gubitnik realnog sektora je bio pirotski Tigar (TIGR) koji je potonuo nepunih 10 odsto na 162 dinara ali na istoj rang listi visoko kotiran je bio i građevinar Energoprojekt Holding (ENHL) koji se spustio ispod psihološke granice od 600 dinara.

Kod banaka najveću pažnju ulagača je privukla niška AIK banka. Naime, obične akcije su se trgovale za 0,7 miliona dinara spustivši se na 1.250 dinara što je najniža vrednost u poslednje tri godine.

Treba spomenuti i Čačansku banku (CCNB) koja je sa simboličnom realizacijom izgubila čak 18 odsto spustivši se na 6.800 dinara iako je ministar finansija pre dva dana najavio prodaju državnog udela od 28,5 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
akcije Beogradska berza berza indeksi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana