Tekst objavljen: 20.09.2013 13:00        


Prema istraživanju pod nazivom “Bezbednosni rizici Kaspersky potrošača”, globalnoj studiji koju su sprovele organizacija B2B i kompanija Kaspersky Lab tokom leta 2013. godine, oko 41 odsto korisnika koji su izgubili svoj novac u finansijskoj sajber-krađi nisu uspeli da dobiju nikakav povraćaj.

Internet prevare: 41% žrtava nije uspelo da vrati svoj novac

U teoriji, čak i kada prevaranti uspeju da ukradu novac sa e-banking ili e-payment računa, novac može da se vrati ili od strane banke ili kao rezultat sudskog postupka. Međutim, ispitivanje organizacije B2B International pokazuje da je uspeh u ovome daleko od ostvarivog.

Rezultati istraživanja organizacije B2B International pokazuju da 45 odsto ispitanika veruje da je banka odgovorna za povraćaj svakog novčanog gubitka tokom elektronskih poslova, a 42 odsto ispitanih smatraju da banka treba da obezbedi besplatne bezbednosne instrumente koji će štititi transfere novca.
Samo 45 odsto korisnika koji su pretrpeli online krađu bili su u potpunosti obeštećeni.

Narednih 14 odsto su primili deo ukradene sume, dok je preostalih 41 odsto oštećenih ostalo bez ičega.

Prema izjavama 33 odsto žrtava, novac je najčeće nepovratan ako se desi krađa tokom procesa elektronskog plaćanja. U 17 odsto slučajeva novac nestaje i tokom e-banking procesa, a 13 odsto žrtava je bilo oštećeno u internet prodavnicama.

Banke i internet prodavnice vraćaju novac svojim klijentima češće od, na primer, sistema za elektronsko plaćanje: generalno gledano, samo 12 odsto korisnika elektronskog plaćanja je primilo punu kompenzaciju za gubitke od zlonamernih napada, ali za korisnike banaka ova cifra se penje do 15 odsto. Jedan u deset ispitanika je imao toliko sreće da mu se povrati čitava suma.

Postoji takođe značajan nivo “lošeg duga” – 6 odsto korisnika internet prodavnica, 4 odsto klijenata sistema za online bankarstvo i 4 odsto kosrisnika ofe-pay sistema je prijavilo nepovratan gubitak novca.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Kocurova 02.11.2022 22:31

    Mnogi zainteresirani ulagači izgube svoj novac zbog ovih investicijskih prevaranata
    koji tjeraju većinu potencijalnih ulagača da odustanu od ideje online ulaganja u Crypto.
    Za kripto oporavak, postoje mnogi pojedinci koji su izgubili a svojim lažnim kripto brokerima ili iz njihovih kompromitiranih novčanika gdje su njihovi kripto oblici novca su ukradeni. Bilo da ste izgubili svoj Bitcoin ili možda zagubio ključ novčanika ili zaključavanje računa ili zbog problema s bilo kojom internetskom prijevarom, The ohrabrujuća vijest je da postoji pouzdana tvrtka za oporavak  pod nazivom Lallroyal .org koja može vam pomoći s bilo kakvim online prijevarama ili prijevarama. Jednom su mi pomogli prošle godine kada skoro smo ostali bez mirovine. Sve zahvaljujući Lallroyal recovery grupi.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana