Tekst objavljen: 25.06.2013 12:00        


Kao i svakog juna, i ovog su ponovo aktuelni upis u srednje škole i fakultete. Kako je srednjoškolsko obrazovanje (još uvek) besplatno, ove godine je bilo dovoljno i par hiljada dinara za kupovinu rešenja testova za prijemni ispit i upis u željenu srednju školu. Mnogima koji su ove godine završili srednju školu biće potrebno mnogo više novca.

Kako platiti školarinu za fakultet

Polaganje prijemnih ispita za upis na fakultet samo što nije i iako se sve to tada čini da kad se položi prijemni svaka briga nestaje tek ovde za mnoge počinje muka.

Naime, ne mogu svi da upadnu na budžet ili dobiju stipendiju. Oni sada treba da obezbede novac za školarinu. A kako nesreća nikad ne dolazi sama i ove godine se govori o povećanju cena školarina, a pojedini fakulteti su to već i odradili.

Obezbediti deci dobro školovanje i mogućnost usavršavanja je najbitnija stavka mnogim roditeljima koji se trude da ograničeni prihodi i kriza koja nikako da prođe ne budu uzrok nemogućnosti školovanja i ulaganja u budućnost sopstvene dece.

Iako skupi za naše prilike, i za ovakve namene postoje izvori finansiranja.

Banke u trci za klijente polako počinju da prepoznaju potrebe prosečne porodice, pa se ponuda usluga svakog dana širi. Jedna od tih novina na tržištu usluga su i studentski krediti.

Studentski krediti se odobravaju studentima, koji ne moraju biti zaposleni, pri čemu su nosioci kredita zaposleni roditelji ili su roditelji žiranti. Krediti se odobravaju u dinarima, na maksimalan rok otplate do 84 meseca i uz grejs period maksimalno do 24 meseca.



Za ove kredite potrebna je profaktura koja je izdata od strane škole, odnosno fakulteta, a samim kreditom se može platiti školarina, diplomske i postdiplomske studije, kupovina knjiga i ostalog školskog materijala.



Iako je ponuda ovih kredita ograničena na svega tri banke na našem tržištu, upravo ovakvi namenski proizvodi imaju prednost u odnosu na standardne potrošačke kredite ili gotovinske kredite.

Grejs period koji se odobrava kod studentskih kredita daje mogućnost plaćanja samo kamate uz mirovanje glavnice, kao i podstrek za zaposlenje u toku studija radi lakše otplate kredita i završetak studija u roku.

A to je ono što nam treba - ulaganje u mladost i znanje koje će ostati u Srbiji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
banka banke kamatica diploma fakultet fakulteti školovanje krediti za školovanje studenti studentski krediti kamatica

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana