Tekst objavljen: 10.12.2013 12:45        


Najnovija knjiga Kevina Datona, britanskog istraživača iz oblasti psihologije “Mudrost psihopate: Šta nas sveci, špijuni i serijske ubice mogu naučiti o uspehu” otkriva kojih je deset profesija najatraktivnije psihopatama kao i deset radnih mesta gde ih je teško naći.

Ovo su profesije koje najviše privlače psihopate (FOTO)

Kada govorimo o pojmu 'psihopate' važno je da prvo naglasimo da to nije, npr. masovni ubica. Psihopate su ljudi koji pate od poremećaja ličnosti, a često odlikuju plitke emocije, nedostatak straha, niska tolerancija stresa, nedostatak empatije, lažni karakter, impulsivno i asocijalno ponašanje.

Top 10 profesija koje najviše privlače psihopate


Međutim, Daton nekadašnji predavač iz oblasti nauke i religije na Kembridžu tvrdi da su osnovne karakteristike psihopate: inteligencija, šarm, samopouzdanje, bezobzirnost i hladnokrvno rasuđivanje u stresnim situacijama, sposobnost da manipulišu ljudima ili da ih drže pod kontrolom.

Ako je verovati knjizi, na radnom mestu oni se odlikuju velikom željom za odlučivanjem i napredovanjem ka upravljačkim funkcijama. U donošenju odluka poseduju dozu agresivnosti, ne odugovlače i nemaju osećaj krivice kad pogreše.

Top 10 profesija koje najmanje privlače psihopate


Takođe, kolege od njih ne bi trebalo od njih da očekuju utehu i razumevanje. Zato, psihopate izbegavaju zanimanja koja zahtevaju brigu, pažnju, saosećanje, bliskost sa ljudima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
posao karijera profesije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana