Tekst objavljen: 03.07.2013 12:59        


Finansijski portal Kamatica poslednjih dana potrudio se da vam pomogne u ovogodišnjim pripremama za letovanje serijom tekstova kojima smo pokušali da podsetimo na neke stvari na koje je neophodno obratiti pažnju pre nego što se bezbrižno zaputimo na plažu.

A gde ćete vi na more ove godine?

Tako smo vas podsetili na važnost putnog zdravstvenog osiguranja, posavetovali smo vas kako izabrati turističku agenciju ili se spremiti za bezbrižnu vožnju ukoliko na letovanje idete u sopstvenoj režiji.

Takođe, pokazali smo vam i kako uopšte platiti more ove godine upoređujući troškove odloženog plaćanja čekovima, karticama ili različitim vrstama kredita.

Uz to, kada stignete na vaše inostrano odredište zahvaljujući našim savetima moći ćete da plaćate vašim platnim karticama bez straha da će vas po povratku na izvodu sačekati neprijatno iznenađenje.

Ipak, sudeći po rezultatima ankete koju su proteklih dana popunjavali posetioci našeg portala većina građana Srbije neće biti u prilici da primeni ove savete.

Naime, nešto više od polovine anketiranih je na pitanje koliko će novca izdvojiti za letovanje ove godine odgovorilo da ne planiraju nikakve troškove jer za njih ove godine nema letovanja.

Druga polovina anketiranih prilično se ravnomerno rasporedila. Tako će najmanji procenat, njih šest odsto, ove godine na letovanje potrošiti manje od 300 evra.

Za taj novac biće moguće posetiti okolne destinacije - Grčku, Bugarsku, Crno Goru, možda čak i Tursku - naravno, kopnenim prevozom i verovatno ne u sred sezone.

Između deset i dvanaest procenata anketiranih će za letovanje ove godine izdvojiti
petstotinak evra, ali i preko 1.500 zajedničnih evropskih novčanica.

Za taj novac mogu se nadati luksuznom odmaralištu čak i nekoj od dalekih, egzotičnih destinacija.

A gde ćete vi na more ove godine?

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    ja 04.07.2013 1:31

    na bali, 21 dan, 2.200 evra, all inclusive. imam jos oko 1.000 evra budzet, nadam se da ce biti dovoljno...

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kamatica putovanje putovanja jeftina putovanja turizam turisti letovanje more odmor godišnji odmor

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana