Tekst objavljen: 23.07.2013 10:30        


U našoj zemlji nije rađeno nijedno istraživanje koje bi pokazalo koliko zaista vremena provodimo čekajući u redovima. Po nekim slobodnim procenama, prosečan Srbin provede i do nekoliko godina čekajući u redu. Stojimo satima u domovima zdravlja, bankama, poštama, na fakultetima, u marketima...

Čekanje u redovima nam uzme godine života

Violeta Jovanović, izvršni direktor NALED-a, kaže da su najduži redovi za plaćanje, jer mali broj ljudi mesečne račune plaća elektronskim putem.

- Ljudima u Srbiji je lakše i sigurnije da sami odu na šalter nego da koriste elektronski servis. To govori u prilog činjenici da smo naviknuti na redove i čekanje, jer strahujemo od administracije koja može da nas kazni ako nešto ne uradimo dobro, umesto da to vidimo kao servis koji je nama na usluzi - kaže Jovanović.



Da upravo sada najduže čekamo u redovima, tvrdi Goran Papović iz NOPS-a.

- Stvorili smo vrzino kolo koje niko ne može da raspetlja. Izmislili smo nove propise koji stvaraju redove svuda. Najduže se čeka za overu knjižica za nezaposlena lica, jer morate prvo da se prijavite na Biro, ako se ne javite na vreme, gubite pravo na overu. Redovi su u marketima, jer je nekada radilo po 10 i više kasa, a sada jedna ili dve - kaže Papović.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
čekanje redovi Srbija ekonomska kriza ekonomija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana