Tekst objavljen: 04.06.2013 15:20        


Slaviti detetu rođendan u igraonici ili platiti desetodnevni zakup apartmana u Grčkoj u junu sa uračunatim autobuskim prevozom? Ovo je dilema pred kojom se nalaze roditelji koji žele da njihova deca proslave rođendan u nekoj od „renomiranih” dečjih igraonica čiji najam za dva sata zabave košta 200 evra.

Dečja sreća ima cenu: Za rođendan bar 500 evra

Ali tu nije kraj roditeljskim troškovima, već samo početak računice u koju moraju da uključe i hranu i piće za mališane koji dva sata jurcaju po igraonici, rođendansku tortu koja košta oko sto evra, animatora, čija zabava košta između 50 i 80 evra – po satu, štampanje pozivnica za divan dan i snimanje rođendana kamerom i fotoaparatom.

Kada se tome doda i rođendanska haljina, cipelice i ostali modni detalji, dolazi se do računice od minimum 500 evra.

Dečje zadovoljstvo nema cenu, a cena proslave u najpopularnijim igraonicama dostiže zaista vrtoglave iznose.

U igraonici Atlantis u pamćenju je ostala prošlogodišnja torta u „obliku” sela sa štrumpfovima za koju su ponosni roditelji platili 65.000 dinara, piše Politika.

Da za animatore nema krize potvrđuje i jedan od njih – Slaviša Trajković. Cena njegove zabave zavisi od lika koji glumi i vremena provedenog sa klincima i kreće se od 40 do 50 evra po satu, odnosno od 60 do 80 evra za dva sata animacije. Trajković kaže da roditelji ne žale novac za rođendane svojih mališana, s obzirom na to da svakog meseca gostuje na 40 do 60 ovakvih proslava.

Cena toga je da se mnogi roditelji odriču mnogih stvari i mesecima sakupljaju novac da bi detetu mogli da prirede rođendan u igraonici, kako se ne bi osećalo „manje vredno” u odnosu na svoje imućnije vršnjake.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija troškovi roditelji deca igraonica rođendani proslave

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana