Tekst objavljen: 30.03.2013 12:40        


Kompanija Delez Srbija saopštila je da je upoznata s idejom uvođenja socijalne korpe, ali da ih Vlada nije informisala o bilo kakvoj konkretnoj inicijativi.

Delez država nije obavestila da se snižavaju cene

Delez navodi da je bio i ostao posvećen obezbeđivanju pristupačnih proizvoda za potrošače i da nije podizao cene posle prestanka važenja Uredbe o ograničenju marži u 2012. godini.

Ministarstvo trgovine je najavilo da će od početka aprila u trgovinama u Srbiji potrošačima biti ponuđeni proizvodi iz socijalne korpe po cenama nižim u proseku za oko 10 odsto.

U socijalnu korpu će ući 10 do 15 robnih grupa i trgovci će sami birati koje artikle će ponuditi po najpovoljnijim uslovima i koliki će biti popusti na taj proizvod.

Koncept socijalne korpe je, kako navode u Ministarstvu, sprovođenje deklaracije potpisane s trgovinskim lancima krajem prošle godine kojoj su pristupili najveći trgovinski lanci.

Deklaraciju su potpisali Delez, Merkator, Idea, DIS, Veropulos, Metro, Gomeks i Univereksport, a iniciralo Ministarstvo trgovine.

Za sada je prodaju proizvoda iz socijalne korpe počeo samo domaći trgovinski lanac DIS, koji je danas određene proizvode snizio za četiri do 18 odsto, dok u drugim većim trgovinskim lancima u Srbiji još nisu mogli da kažu koji će proizvodi biti ponuđeni kupcima po nižoj ceni i kada.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
proizvodi na sniženju sniženja pojeftinjenje Srbija delez Delhaize trgovinski lanac trgovinski lanci kupovina socijalne korpe potrošačka korpa potrošači

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana