Tekst objavljen: 24.04.2013 13:10        


Jedan Kruševljanin, na privremenom radu u Švajcarskoj, koji nije želeo da mu pominjemo ime, je prešao više od 300 kilometara kako bi zamenio šporet koji je u garanciji, u servisu u Beogradu, na kom je kako on tvrdi skuvano samo 20 kafa, a nakon toga mu se pojavila bela mrlja na ringli koja se primećuje samo pod određenim uglom gledanja.

Došao iz Švajcarske da zameni šporet u Kruševcu

I pored dobre volje, reporteri "24 sata" nisu uspeli da primete da je ploča pobelela, već da se samo pod određenim uglom vidi odsjaj.

Petar Bogosavljević, predsednik Pokreta za zaštitu potrošača Beograd kaže da potrošač u prvih šest meseci ne mora da dokazuje svoju odgovornost, već se podrazumeva da odgovornost na proizvođaču, a po isteku tog vremena, ukoliko trgovac ne želi da zameni, potrošač može da se obrati u pisanoj formi trgovcu, zahtevajući zamenu ili povraćaj novca. - Potrošač se može požaliti Regionalnom centru za zaštitu potrošača na broj 0800103104, gde će mu pružiti pravnu zaštitu - kaže Bogosavljević.
U radnji gde je kupio šporet u Kruševcu nisu hteli da mu zamene za novi niti da mu vrate novac.

A, u servisu, kako navodi ovaj potrošač tvrde da je moguće da fleka nastala od prašine koja se uvukla ispod ploče ili nakon neadekvatnog rukovanja.

- Dve ringle su pobelele, supruga je koristila šporet samo 20 dana u julu koliko smo prošle godine boravili u Srbiji. Sad kaže da na njemu neće da kuva, ma neće ni da ga gleda, jer je ploča pobelela. U servisu su nam rekli da smo koristili neadekvatno posuđe, a mi se pitamo kakve su to neadekvatne šerpe ili lonci - pita se ovaj gastarbajter, koji tvrdi da se tako nikada ne bi ponašali prema potrošaču u Švajcarskoj.

On kaže da je garancija za šopret još važeća, ali da mu u radnji ne priznaju to što je ploča dobila beličasti odsjaj.

- Pitam se šta će biti nakon dve godine korišćenja kad je sad ovakva ringla - kaže on.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Vida 24.04.2013 16:24

    Ja sam sa velikim poverenjem kupila sporet koji se sada proizvodi u Valjevu.Koristim ga od pre tri dana i sjajni deo oko ringle je pozuteo!
    Kao sto juce procitah, treba kupovati najjeftinije sa najduzom garancijom i biti spreman da se pokvari odmah posle garantnog roka.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
šporet potrošači prava potrošača zaštita potrošača bela tehnika gastarbajteri dijaspora

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana