Tekst objavljen: 11.02.2013 9:09        


Po uzoru na Nemce i Engleze koji, čim se vrate sa odmora, biraju aranžman za sledeću godinu i počinju da ga otplaćuju, srpski turisti letovanje planiraju mesecima unapred.

Gde ćete na more: Rasprodati aranžmani za Grčku

Agencije u Srbiji aranžmane za Grčku počele da prodaju u novembru, a kapaciteti za jun i septembar na Halkidikiju već rasprodati.

Pored Grčke i Turske, koje domaći turisti najviše vole, agenti ove godine očekuju veće interesovanje za Španiju. Bugarska letovališta su pre desetak godina bila veoma popularna za turiste iz Srbije, pre svega zbog povoljnih vanpansionskih cena. Od 2009. godine, kada su ukinute vize za ulazak u zemlje Evropske unije, interesovanje za Bugarsku naglo opada.
Više od polovine turista iz Srbije koji putuju preko agencija letuje u Grčkoj, najviše u njenom severnom delu. Ti aranžmani se najpre i pojave u ponudi i rasprodaju se nekoliko meseci unapred.

- Možemo reći da su junski termini kako u apartmanskom tako i u hotelskom smeštaju naročito u Grčkoj, sigurno 98,99 odsto popunjeni - kaže Vladimir Vlaho iz turističke agencije Sabra.

Desetodnevni aranžman na Halkidikiju u apartmanu u junu, uz autobuski prevoz, košta stotinak evra po osobi. Isti aranžman, sredinom jula, tri puta je skuplji.

Veliki popust za ranu uplatu aranžmana svakako je razlog što se turisti odlučuju da usred zime uplaćuju letovanje.

- Razlog je sigurno i mogućnost duže otplate, jer, ako ste uplatili aranžman u novembru ili decembru, a putujete u julu, onda imate čak devet meseci vremena da otplatite letovanje - kaže Saša Vučković iz Argus tursa.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
putovanje putovanja jeftina putovanja turizam turisti odmor godišnji odmor letovanje more Grčka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana