Tekst objavljen: 13.08.2013 10:30        


Interesovanje građana za zakup sefova u bankama po pravilu se povećava tokom letnjih meseci u vreme godišnjih odmora a, kako kažu u najvećim bankama u Srbiji, tako je i ove godine.

Građani tokom leta više zakupljuju sefove

U Komercijalnoj banci navode da je zainteresovanost za zakup sefa standardno velika, sa vidno rastućim trendom tokom letnjih meseci.

Klijenti Banke Inteza pokazali su u prvih šest meseci ove godine nešto veće interesovanje za zakup sefova u odnosu na isti period lane. Ukupan broj izdatih sefova u prva dva kvartala 2013. bio je za oko 35 odsto viši nego u prvoj polovini prošle godine. U Banci Inteza sefovi su dostupni gradjanima, kao i privrednim subjektima, a najkraći period zakupa je mesec dana, naveli su u toj banci.
Trenutno je iskorišćenost kapaciteta preko 90 odsto za celu Srbiju, odnosno 99,45 odsto za Beograd, dok je na preostalim lokacijama taj procent nešto niži i iznosi 71 odsto, rekla je zamenik direktora Sektora poslova sa stanovništvom u Komercijalnoj banci Ljiljana Milošević.

Cene zakupa sefova kreću se, u zavisnosti od veličine i lokacije, u rasponu od 200 do 815 dinara za fizička lica, odnosno od 250 do 995 dinara za pravna lica, na mesečnom nivou.

Banka je ostavila klijentima na izbor period za koji mogu zakupiti sef, odnosno potpisati ugovor, a najkraći period je mesec dana, navela je Milošević.

U Unikredit banci je rečeno da interesovanje klijenata za zakup sefova u poslednjih mesec dana kontinuirano raste i od ukupnog broja od oko 2.260 sefova, veliki broj njih je već zakupljen.

Klijenti se mogu opredeliti da iznajme sefove izradjene u tri različite dimenzije, na period od godinu dana. Naknade za iznajmljivanje zavise od dimenzija sefa i kreću se od 3.500 do 6.000 dinara na godišnjem nivou, rekli su u toj banci.

Rajfajzen banka beleži povećanu potražnju za sefovima svake godine u letnjim mesecima, u periodu godišnjih odmora, pa je to slučaj i ove godine, a najkraći period na koji se može zakupiti sef je tri meseca, rečeno je Tanjugu u toj banci.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija banke banka sef

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana