Tekst objavljen: 17.07.2013 10:30        


Gde se mogu kupiti najjeftiniji benzin i cigarete u regiji? Slovenački dnevnik Finance je sproveo malo istraživanje o tome koliko mogu uštedeti na ovim proizvodima Slovenci koji idu na put prema jugu.

SFRJ: Gorivo i cigarete najjeftiniji u Makedoniji

Poznato je da su benzin i cigarete u Sloveniji najskuplji u regiji, ali oni koji putuju prema južnim državama nekadašnje zajedničke domovine i kojima je glavni faktor pri kupovini cena, na benzinu mogu uštedeti petinu novca, a na cigaretama više od polovine.

Srbija je jedina zemlja u regiji u kojoj je dizel skuplji od 95-oktanskog beznina. No, uprkos tome tamo ćete za 50 litara platiti više od tri evra manje nego u Sloveniji, u Hrvatskoj i Crnoj Gori za oko šest, u BiH za oko devet, a u Makedoniji umesto 69 evra čak 14 evra manje.

Drugačiji je odnos cena kod 95-oktanskog bezina. U Hrvatskoj ćete platiti osam evra manje. Još više ćete uštedeti u Srbiji ili Makedoniji gde je za 10 evra jeftinije. Najmanje za benzin ćete platiti u BiH, za 50 litara ušteda je 15 evra.

Brojni pušači koji iz Slovenije putuju na jug, za svoje omiljene cigarete platiće manje - za boks cigareta ili 10 kutija može se uštedeti 20 evra. Tolike su zapravo razlike između slovenačkih i makedonskih cena nekih cigareta.

Najmanja je ušteda u Hrvatskoj, gde ćete platiti za oko pet evra manje za deset kutija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
SFRJ jugoslavija cene cigarete duvan benzin cene goriva cena goriva

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana