EUR 118,01 USD 95,88 CHF 102,57

Kursna lista


Zvanični kurs Evra za dan 26.02.18. :: 118.0377 rsd

Tekst objavljen: 24.07.2013 10:30        


Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija "Juta" Aleksandar Seničić izjavio je danas da je u ovoj godini broj žalbi turista na rad turističkih agencija za 30 odsto manji nego prošle godine.

Srpski turisti se manje žale na agencije

- Prema podacima našeg arbitražnog veća koje sprovodi žalbeni postupak stranaka na turističke agencije i usluge koje one pružaju, broj žalbi turista je ove godine, do 10. jula, 30 odsto manji nego u istom periodu prošle godine - kazao je on.

Seničić je naglasio da je sadržina žalbi turista uobičajna, kao i svake godine. "Turisti se najviše žale na kvalitet smeštaja i njegovu blizinu moru koja ne odgovara onome što je objavljeno u katalozima ili na internetu.

- Nešto žalbi ima i na kvalitet hrane, predstavnike turističkih agencija na terenu i turističke vodiče - kazao je on. Dodao je da se vodi postupak za oduzimanje licenci za rad dve turističke agencije, ali naglasivši da se nada da do kraja turističke sezone neće biti više takvih slučajeva.

Po podacima sa sajta Ministarstva finasija i privrede, u ovoj godini licence za rad su oduzete od 15 turističkih agencija. Od toga je 11 iz Beograda i po jedna iz Arilja, Vranja , Pančeva i Kragujevca.

Prošle godine, po podacima sa sajta, bez licence za rad ostalo je 10, a u 2011. godini četiri turističke agencije.

Ostavi komentarPovezane teme:
turističke agencije Srbija putnici turisti turizam