Tekst objavljen: 16.08.2013 10:30        


Roditelji školaraca već su uveliko počeli da opremaju svoju decu za predstojeći početak školske godine kako bi troškove razvukli na dve plate. Po principu malo-pomalo, oni kupuju pribor, ali i novu odeću i obuću jer su svesni da će na opremanje đaka za školu morati da izdvoje i celu platu.

Stiže septembar: Cela plata na opremu za đaka

A to je tek početak jer već krajem seprtembra kreću i ekskurzije i razne vannastavne aktivnosti.

Najviše novca potrebno je na opremanje đaka prvaka, jer on nema ništa što može da iskoristi od prethodne godine, a i mlađim osnovcima treba najviše pribora.

Stariji vremenom krenu u školu sa jednom sveskom u torbi, a mlađima je potrebna torba, olovke, bojice, flomasteri, tempere, vodene bojice, plastelin, glina, blokovi, sveske, pernica, oprema za fizičko, atlasi...

Sve što je detetu potrebno za školu, od olovaka i gumica do odeće i obuće, može da se pazari u knjižarama i buticima, ali i na buvljaku i u kineskim radnjama. Kako kupovna moć građana opada, sve se više roditelja odlučuje za potonje varijante.

Jeftiniji školski pribor može da se nađe i u kineskim prodavnicama, ali roditelji koji ga kupe vrlo brzo zažale zbog toga jer nije dovoljno kvalitetan, pa se flomasteri kupljeni “kod Kineza“ osuše posle nekoliko korišćenja, vodene bojice često su tvrde, a sveske imaju manje listova od klasičnih, smatraju roditelji koji su ih kupovali za svoju decu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
troškovi života kupovina učenici deca roditelji obrazovanje školska godina školovanje škola

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana