Tekst objavljen: 07.07.2013 10:00        


Da ljubaznost trgovaca u BiH i način na koji utvrđuju potrebe i želje kupaca koji dolaze da pazare u njihovim radnjama nije na zavidnom nivou, pokazalo je najnovije istraživanje koje je ovu zemlju po uslužnom standardu svrstalo na dnu u regionu.

Trgovci u BiH najneuslužniji u čitavoj bivšoj SFRJ

Istraživanje o ispunjavanju standarda kvaliteta usluge na prodajnim mjestima sprovela je kompanija Heraklea u saradnji sa agencijama za tajnu kupovinu i došla do rezultata da je Slovenija prva u regionu, a slede Hrvatska, Srbija, Makedonija, Crna Gora i BiH.

Tajni kupci su utvrdili da najviše goste pozdravljaju Hrvati, a najmanje Crnogorci. U Srbiji su trgovci najbolji u utvrđivanju potreba kupaca, dok su u BiH u toj kategoriji najlošiji. U Crnoj Gori trgovci najbolje poznaju proizvode koje prodaju što se ne bi moglo reći za BiH, koja je i u toj kategoriji ostvarila najlošiji rezultat.

Najviše dodatnih proizvoda nudi se u Sloveniji, a najmanje u Makedoniji. U zahvalnosti kupcima najbolji su Hrvati, a najlošiji Makedonci i Crnogorci.

Tajni kupci su posetili 800 objekata – auto-salona, turističko-ugostiteljskih objekata, banaka, maloprodaje, prodajnih mesta telekomunikacijskih preduzeća, benzinskih pumpi, supermarketa i uslužnih objekata u šest zemlja regiona.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
trgovci prodavci kupovina potrošači prava potrošača zaštita potrošača SFRJ jugoslavija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana