Tekst objavljen: 03.05.2013 12:30        


Sa prosečnom platom od 43.000 dinara, četvoročlana porodica iz Srbije mogla bi da ode na skromno letovanje, ali pod uslovom da - pre puta napuni cegere hranom.

U lavoru: Sa prosečnom platom nemoguće na more

- Za prosečnu platu porodica može da uplati smeštaj na Jonskom moru, jer mnogi apartmani ne naplaćuju smeštaj deci - kaže Ljubiša Nešovanović iz Robinsona i dodaje da "ukoliko sami spremaju hranu i ponesu namirnice mogu da se, kako bi rekli, 'skockaju' sa jednom platom".

Četvoročlanoj porodici koja ide na sever Grčke najviše se isplati da putuje kolima, jer će ih benzin i putarina koštati oko 160 evra. Autobusom je karta 60 evra. Isto važi i za Crnu Goru, gde mogu da odu i vrate se za 100 evra. Do Bugarske i Turske (Kušadasija) se, međutim, više isplati ići autobusom. Avionski prevoz nemoguće je "upakovati", jer dve karte bez takse iznose koliko i jedna prosečna plata, a deca u čarter saobraćaju plaćaju punu cenu i sve takse.

U turizmu, inače, važi pravilo: koliko si platio aranžman toliko novca treba da poneseš na put.

Ukoliko, dakle, porodica ponese čajne kobasice, kesice supa, krompir, zejtin i još neke namirnice može, bez problema, da letuje u Grčkoj u apartmanu. Problem je što porodice sa školskom decom na odmor ne mogu da krenu pre sredine juna.

Trokreventni studio u Nei Poriju 26. juna košta 155 evra. Deca do 12 godina plaćaju samo prevoz - 50 evra. Porodici se, čak, više isplati da ide u junu, jer će uštedeti 100 evra, koliko košta erkondišn po smeni.

U Argusu četvoročlana porodica može sa jednom platom da ode, čak, i u Tursku! Paket-aranžman za 11. jun košta 149 evra i obuhvata autobuski prevoz, 10 noćenja sa doručkom i osiguranje.

Međutim, porodicama se ponekad više isplate polupansioni u hotelu. Sredinom juna 10 polupansiona u bugarskom Sunčevom Bregu sa prevozom i osiguranjem košta 209 evra po osobi. Deca do 13 godina plaćaju za trećinu manje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
letovanje more turizam turisti godišnji odmor odmor jeftina putovanja putovanja putovanje ekonomska kriza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana