Tekst objavljen: 03.04.2013 8:08        


Poslednjih dana i nedelja banke obasipaju potencijalne komitente ponudama malih i brzih kredita. Na kratke staze, ti zajmovi svakako pomažu jer sve siromašniji građani moraju da zakrpe silne "rupe" u kućnom budžetu.

Uzmeš kredit na brzinu pa se kaješ natenane

Međutim, sve siromašniji građani će sve teže i vraćati zajmove pa bi na duge staze mogli zapasti u velike probleme. Jednostavno rečeno, zajam je lako uzeti ali ga je malo teže vratiti.

Male plate i krizu kod nas bankarski sektor i te kako oseća. Još od prošle godine ukupna suma kredita stagnira, čak i blago pada. Još uvek se "drže" gotovinski zajmovi, ali se i tu beleži skroman rast. Pre mesec dana ukupna zaduženost građana bila je 587 milijardi, ili isto kao mesec ranije.

Rast su jedino zabeležili gotovinski zajmovi – 165,8 milijardi, ili 0,8 posto više. U takvoj situaciji bankari se trude da urade što mogu. Osetan je rast ponude brzih gotovinskih kredita, i to za manje sume. Bankarima su novi klijenti i te kako potrebni – o tome govore i reklame koje su odnedavno preplavile medije.

Krediti odobreni na brzinu za bankare spadaju u rizičnije. To nadoknađuju manjim sumama pa se tako rizik deli na više klijenata, ali i nešto višim kamatama, mada to ne mora da bude pravilo. S druge strane, našim ljudima, izmučenim raznim birokratskim igrarijama, i te kako odgovaraju skraćene administrativne procedure...

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Srbija dužnička kriza ekonomska kriza loši krediti nenaplativi krediti otplata kredita kašnjenje u otplati krediti kredit banka banke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana