Tekst objavljen: 06.08.2013 12:00        


Za slučaj nastupanja iznenadne bolesti i povreda za vreme vašeg boravka u inostranstvu putno zdravstveno osiguranje vam pruža zaštitu. Savetujemo vas da obavezno ugovor o putnom zdravstvenom osiguranju zaključite pre odlaska na putovanje. Ali, pre nego što zaključite ovaj ugovor, informišite se.

Idete na put? Saznajte kako da se osigurate

Osiguranici RFZO-a imaju pravo na hitnu medicinsku pomoć, tokom privremenog boravka u inostranstvu. Obavezno je da u inostranstvo ponesete potvrdu RFZO-a. Srbija je potpisala međunarodni sporazum o zdravstvenom osiguranju sa 18 zemalja ( Velika Britanija, Slovačka, Poljska, Makedonija, Rumunija, Mađarska, Češka, Italija, Francuska, Luksemburg, Belgija, Holandija, nemačka, Austrija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Bugarska i Slovenija ). U ovim zemljama uz potvrdu ne plaćate hitnu medicinsku pomoć. U ostalim zemljama usluga se plaća, ali se troškovi naknadno refundiraju od RFZO-a, ukoliko lekarska komisija utvrdi da se radilo o hitnom medicinskom stanju.
1. da li društvo za osiguranje čiju polisu kupujete ima dozvolu za rad Narodne banke Srbije

2. koji su sve rizici pokriveni polisom putnog zdravstvenog osiguranja

3. koja je maksimalna suma pokrića

4. da li je predviđeno i u kojoj meri vaše učešće u troškovima lečenja

5. koje troškove i do kog iznosa plaćate sami, a potom ih refundirate kada se vratite u Srbiju

6. u kom roku po povratku sa putovanja treba da podnesete zahtev za nadoknadu troškova

7. šta se dešava ukoliko je putovanje otkazano ili niste dobili vizu (pošto neke ambasade traže polisu putnog zdravstvenog osiguranja kao uslov za dobijanje vize), da li će vam, pod kojim sulovima i u kom roku biti vraćena premija ili deo premije

A kada vam se dogodi iznendna bolest ili povreda, tj.nastupi osigurani slučaj, odmah pozovite kontakt telefon naznačen na polisi, a ukoliko niste u mogućnosti, onda pokažite polisu lekaru ili osoblju bolnice.

Obavezno sačuvajte originalnu medicinsku dokumentaciju i originalne račune, kako bi vam se nadoknadili troškovi, kada se budete vratili u Srbiju.

Korisno je znati da u obavezu društva za osiguranje nisu uključeni svi rizici, npr. pregledi tokom trudnoće, lečenje od bolesti zavisnosti...

Pronađite najbolju ponudu putnog osiguranja - Osiguranjeonline


 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
putovanje putovanja putno zdravstveno osiguranje putno osiguranje osiguranje osiguranjeonline kamatica

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana