Tekst objavljen: 05.02.2013 11:43        


Osiguravajuća kompanija Wiener Stadtische osiguranje objavila je da je za 10 godina poslovanja u Srbiji u državne obveznice uložila 91 milion evra.

Wiener Stadtische: Premija od 2003. veća 40 puta

- Ponosan sam na činjenicu da smo od kompanije koja je na kraju prve godine poslovanja angažovala 80 radnika, porasli do mere da danas zapošljavamo preko 1.200 ljudi, ali i na to da smo i partner države, jer smo u državne obveznice za ovih 10 godina uložili 91 milion evra - izjavio je generalni direktor Wiener Stadtische osiguranja Branko Krstonošić.

Navodi se da je Wiener Stadtische u Srbiji u 2012. godini ostvarilo rast od 10,3%, što je, kako se ističe, dvostruko više od rasta tržišta. Prema preliminarnim podacima, prošle godine ostvarena je premija od 5,7 milijardi dinara, čime je i tržišno učešće povećano na oko 9%, navodi se u saopštenju kompanije Wiener Stadtische osiguranje.
Kako se navodi u saopštenju povodom 10 godina rada u Srbiji, matična kompanija "Vienna Insurance Group" (VIG) je u tom periodu u poslove osiguranja, izgradnju poslovne zgrade VIG Plaza i osnivanje kompanije za reosiguranje Winer RE u Srbiji, investirala oko 64 miliona evra.

Od skromne premije od 128,4 miliona dinara u prvoj godini i 21 pozicije, kompanija je, kako se ističe, uspela da za kratko vreme, zauzme četvrtu poziciju na tržištu, a 2006. prvu u životnom osiguranju gde je i dalje jedan od lidera sa najvećom matematičkom rezervom od 10,7 milijardi dinara.

- Wiener Stadtische osiguranje je uvek raslo brže od tržišta, tako je i premija od osnivanja do danas, uvećana preko 40 puta u odnosu na početnu 2003. godinu - navodi se u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Wiener Stadtische osiguranje osiguravajuće kuće Srbija premija osiguranja

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana