Tekst objavljen: 06.12.2012 16:49        


Ostalo je još samo 7 dana da se svi oni koji smatraju da njihova ideja za proizvodnju tipičnog srpskog proizvoda ili usluge može doprineti promociji Srbije u inostranstvu prijave na konkurs “Ideja za bolje sutra” namenjen socijalno ugroženim kategorijama.

Još 7 dana za konkurs “Ideja za bolje sutra"

Konkurs koji sprovodi Fondacija Ana i Vlade Divac u saradnji sa UniCredit fondacijom i UniCredit Bankom je otvoren do 14. decembra, a ukupan iznos bespovratnih sredstava koji se kroz njega dodeljuje je 56.000 evra. Podršku ovom projektu su pružile i Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) i Turistička organizacija Srbije (TOS).

Kategorije koje ulaze u konkurenciju za dodelu bespovratnih sredstava su socijalna preduzeća, male zadruge, preduzeća koja zapošljavaju marginalizovane i socijalno ugrožene grupe i pojedince, kao i porodice i pojedinci koji žele da započnu ili prošire sopstveni posao. U okviru projekta „Ideja za bolje sutra“ preduzećima će biti dodeljeno dva puta po 15.000 evra, dok će četiri porodice ili pojedinca dobiti po 5.000 evra. U proces izbora biće uključeni i zaposleni UniCredit Banke na osnovu čijeg glasanja će biti alocirano 6.000 evra za najbolje biznis planove.

Snežana Divac, predsednica Upravnog odbora Fondacije Ana i Vlade Divac je izjavila: „Veoma smo zadovoljni dosadašnjim tokom projekta, kao i velikim interesovanjem građana za učešće u njemu. Nestrpljivo čekamo da otvorimo sve prispele prijave i da vidimo koje to ideje za proizvode i usluge učesnici imaju. Budući da nas smatram izuzetno kreativnim narodom, uverena sam da će predlozi biti inovativni i zanimljivi i da će nas učiniti zaista prepoznatljivim u inostranstvu.“

Projekat „Ideja za bolje sutra“ je organizovan u nekoliko faza, a trajaće ukupno 10 meseci. U prvoj fazi, koja se završava 14. decembra, navedene kategorije prijavljuju ideje za proizvode ili usluge za koje smatraju da na najbolji način mogu da predstavljaju Srbiju i doprinesu poboljšanju imidža zemlje u regionu i u inostranstvu, ali i da istovremeno unaprede izvozni potencijal. Nakon isteka prijavnog roka, komisija će izabrati po 20 najboljih ideja iz kategorije preduzeća i kategorije pojedinaca i porodica sa kojima će u drugoj fazi stručnjaci raditi na razvoju biznis plana. Komisija će, nakon izrade biznis planova, na osnovu inovativnosti predloženih ideja i održivosti projekta, izabrati najbolje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    MILAN 21.07.2014 11:50

    poterbna pomoc tesko izdrzati kao postanar i dvoje dece sa malom platom

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
UniCredit

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana