Tekst objavljen: 04.07.2014 12:45        


Sberbanka je zauzela prvo mesto među bankama u srednjoj i istočnoj Evropi, nastavljajući svoje vodjstvo nad najbližim konkurentima na godišnjoj rang listi "Top 1000 banaka u svetu, objavio je britanski magazin The Banker. Sberbanka je povećala svoj osnovni kapital sa 6,46 na 43,52 milijarde dolara.

Sberbanka prva među bankama srednje i istočne EVrope

U ukupnom poretku Sberbanka je zauzela 33. mesto, za jedno mesto više u odnosu na prošlu godinu. Industrial and Comercial bank of China (ICBC) i China Construction Bank su zauzele vodeće pozicije na rang listi, kao i prethodne godine.

Londonski Bankar magazin je specijalizovani mesečnik usmeren na međunarodne finansije, u vlasništvu The Financial Times-a,koji objavljuje godišnje rangiranje najvećih banaka u svetu od 1970.godine. Za rangiranje, stručnjaci Banker magazina koriste indeks baziran na osnovnom kapitalu.

U 2013. godini Sberbank Europe Group je ostvarila preokret i neto profit u iznosu od 5,6 miliona evra, nakon gubitaka u 2012. "2013 je bila godina preokreta za naše evropsko poslovanje. Vrlo smo sretni što smo stigli do vrha sa ovim prestižnim priznanjem Bankar magazina," naglasio je Mark Arnold, predsednik Upravnog odbora Sberbanke Evrope.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Sberbank Sberbanka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana