Tekst objavljen: 07.07.2014 16:45        


U saradnji sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Beogradu, Fondacija UniCredit i univerziteti i UniCredit Banka ogranizovale su dvodnevnu „Konferenciju za mlade ekonomiste“. Konferencija je ustanovljena 2011. godine sa ciljem da pruži podršku studentima doktorskih studija i mladim istraživačima u njihovom daljem razvoju.

UniCredit pruža podršku mladim ekonomistima

Tokom konferencije, učesnici, koji su došli iz različitih krajeva sveta, imali su priliku da predstave svoje radove i da od uglednih stučnjaka i profesora iz oblasti ekonomije i finansija dobiju povratne informacije i savete kako bi unapredili svoja istraživanja radi objavljivanja u nekim od renomiranih međunarodnih naučnih časopisa. Za konferenciju je prijavljeno ukupno 65 radova, a 12 najboljih doktoranada je imalo čast da ih predstavi javno.

Drugog dana konferencije, Programski odbor je, u skladu sa prezentacijama učesnika, izabrao najbolji rad, „Potencijalna struktura kapitala“ („Contingent capital structure“), čiji je autor, Jing Zeng, doktorand Londonske ekonomske škole, dok je Fondacija UniCredit i univerziteti obezbedila novčanu nagradu u iznosu od 1.500 evra. Pored toga, ova fondacija je učestvovala u finansiranju putnih troškova za 7 učesnika.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
unikredit UniCredit

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana