Zvanični kurs Evra za dan 17.06.21. :: 117.5675 rsd
Tekst objavljen: 14.02.2020 14:55        


Addiko Bank a.d. Beograd nagrađen je sertifikatom Poslodavac Partner konsultantske kuće SELECTIO

Addiko jedina banka u Srbiji koja je dobila sertifikat "Poslodavac partner"

Reč je o prestižnom sertifikatu koji se od 2005. godine dodeljuje organizacijama koje u svom poslovanju postižu visoke standarde kvaliteta kada je u pitanju upravljanje zaposlenima. Dosad je postupak sertifikacije prošlo više od 100 kompanija na 10 evropskih tržišta. Kako bi stekli status „Poslodavca Partnera“, kompanije prolaze kroz nezavisno ocenjivanje razvijenosti praksa upravljanja zaposlenima u pet glavnih područja - strategija, regrutacija i selekcija, upravljanje radnim učinkom, usavršavanje i razvoj i odnos prema zaposlenima, pri čemu samo organizacije koje ostvare najmanje 75 odsto od ukupno mogućih bodova, ali i najmanje 70 odsto bodova u svakom od ocenjivanih područja postaju nosioci sertifikata „Poslodavac Partner“.

Tim za sertifikaciju je pohvalio kvalitetno vođenje procesa regrutacije i selekcije Addiko banke i transparentan sistem nagrađivanja zaposlenih, kao i dobru pozicioniranost funkcije ljudskih resursa koja učestvuje u strateškom planiranju Banke i poslovnom odlučivanju. U Addiku su posvećeni razvoju i edukaciji svojih zaposlenih pa se tako, na primer, na tržištu ističu visokim prosečnim brojem sati usavršavanja svojih zaposlenih.

Addiko banka se u postupku sertifikacije istakla i inicijativama za povećanje zadovoljstva zaposlenih i kreiranja željene organizacione kulture, u koju su uključeni i sami zaposleni. Addiko banka ulaže napore i u obezbeđivanje balansa privatnog i poslovnog života zaposlenih. Tako kompanija organizuje Family day, dan kada svi zaposleni mogu da dovedu svoju decu na posao kako bi učestvovali u raznim aktivnostima kroz koje mogu da nauče više o tome koji su to bankarski poslovi i šta njihovi roditelji rade. Osim toga, zaposleni mogu da koriste pogodnost kliznog radnog vremena, a i dobijaju slobodan radni dan za, na primer, svoj rođendan, i za polazak deteta u prvi razred osnovne škole. Osim toga, u kompaniji postoji program korporativnog volontiranja Addiko cares u sklopu kojeg se organizuju volonterske aktivnosti tokom godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Vojislav Lazarević, predsednik Izvršnog odbora Addiko banke i Marija Mijatović, direktor Službe ljudskih resursa primili su sertifikat Poslodavac Partner od Aleksandra Zemunića, člana Uprave kompanije SELECTIO.

„Unapređenje upravljanja ljudskim resursima je neizostavan deo razvoja poslovanja i korporativne kulture Addiko banke i ponosan sam što imamo imidž poželjnog poslodavca i što smo stvorili okruženje u kome raste zadovoljstvo zaposlenih, a angažman i radni učinak dolaze do izražaja i imaju pozitivni uticaj na naše poslovne rezultate. Sertifikat „Poslodavac Partner“ doživljavamo kao potvrdu velikog napretka koji smo ostvarili, ali i kao podsticaj da budemo još bolji“, izjavio je Vojislav Lazarević, predsednik IO Addiko banke.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
poslodavac partner sertifikat poslodavac partner pr sadržaj Addiko banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana