Tekst objavljen: 05.08.2020 14:55        


Er Srbija je u 2019. godini, uz nastavak unapređenja poslovanja tokom 2018. godine, kao i najveće do sada širenje mreže sa ukupno 23 nove destinacije, u šestoj godini poslovanja prijavila neto dobit od 9,5 miliona evra

Air Srbija u 2019. ostvarila profit od 9,5 miliona evra

Nacionalna avio-kompanija Republike Srbije ostvarila je snažan rast u oblasti čarter-saobraćaja gde su inače rekordni prihodi iz 2018. godine povećani u 2019. za dodatnih 24,17 odsto, na 25,7 miliona evra. Pored toga, u 2019. godini nastavljeno je sa rastom prihoda u oblasti prodaje dodatnih usluga, za 27,54 odsto u odnosu na 2018. godinu.

Ukupan broj putnika prevezenih u 2019. godini iznosi 2,81 miliona. Krajem oktobra prošle godine, Er Srbija je proslavila još jedan istorijski trenutak i poželela dobrodošlicu svom jubilarnom 15-milionitom putniku za šest godina poslovanja.

Kapacitet za prevoz putnika, iskazan kao proizvod raspoloživog broja sedišta i ukupno pređenih kilometara (Available Seat Kilometers - ASK) iznosi 4,45 milijardi, što predstavlja povećanje za 428 miliona, u odnosu na prethodnu godinu.

Čarter brend Aviolet obavio je u 2019. godini rekordnih 2.286 letova, od ukupno 33.322 realizovanih operacija kompanije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

"Rast svih operativnih pokazatelja u 2019. godini, uključujući i finansijske rezultate poslovanja, pokazuje da je nastavak primene mera za unapređivanje i optimizaciju poslovanja iz 2018. godine dao pozitivne rezultate. Er Srbija nastoji da se prilagođava i menja nabolje, efektivno je reagovala da bi iskoristila značajne mogućnosti na tržištu, promovisala je održive poslovne prakse i dodatno učvrstila svoj status lidera u regionu," izjavio je Dankan Nejsmit, generalni direktor Er Srbije.

On je dodao da je pandemija korona virusa, koja je počela da negativno utiče na avio-kompaniju od marta ove godine, najveća kriza koja je ikada pogodila vazdušni saobraćaj. "Kontinuirano pratimo situaciju i nadamo se ukidanju ograničenja putovanja u dogledno vreme, pošto smo onemogućeni da normalno poslujemo. Ostajemo fokusirani na postepeno povećavanje intenziteta operacije gde je to moguće, uz zaštitu zdravlja putnika i zaposlenih," rekao je Nejsmit.

Tokom prvih meseci 2020. godine, Er Srbija je nastavila sa rastom, pa je tako i u januaru i u februaru zabeležila za preko 20 odsto više putnika, u poređenju sa istim mesecima prethodne godine. Od sredine marta, usled pandemije korona virusa, prekinuto je obavljanje komercijalnog putničkog avio-saobraćaja. Postepena obnova letova počela je od 21. maja i od tada se neprekidno prilagođava ograničenjima u putovanjima i zabranama letenja. U međuvremenu, Er Srbija nastavlja sa razvojem inovativnih projekata u interesu putnika, pre svega sa digitalizacijom i personalizacijom proizvoda, u skladu sa dugoročnom strategijom i svetskim trendovima u avio-industriji. Tako su samo u julu ove godine pokrenuti nova mobilna aplikacija Er Srbije, kao i projekti "Propusnica za let" i "Keep Boarding".

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
presek stanja Air Serbia er srbija 2019 profit avio saobraćaj

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana