Zvanični kurs Evra za dan 16.06.21. :: 117.5626 rsd
Tekst objavljen: 12.10.2020 14:55        


Street art je već dugi niz godina prihvaćen širom sveta kao oblik umetnosti koji privlači pažnju brojnih turista, koji žele da naprave što bolju fotografiju ispred zanimljivog murala ili grafita

Da li znate koje je novo omiljeno mesto  za dobru fotografiju u Beogradu?

Ovaj oblik umetnosti prevashodno je nastao kao želja umetnika da komunicira sa prolaznicima, ali i kao želja da se u gradu ostavi pečat, vizuelna poruka, da se ulepša deo grada i postane prava atrakcija. Berlin, London, Brisel, Barselona, samo su neki od gradova u kojima možemo videti prava umetnička dela oslikana na fasadama zgrada.

Zahvaljujući saradnji između stambeno-poslovnog kompleksa Skyline Belgrade i akademske slikarke, Ivone Pleskonje, Beograd je dobio značajno delo ulične umetnosti. Mural pod nazivom „Life“ nalazi se na velikoj zidnoj površini na samom ulasku u garažu kompleksa, u Sarajevskoj ulici. Instagram već danima preplavljuju slike influensera, koji su u ovom muralu prepoznali idealnu priliku za dobru fotografiju. A kako i ne bi, kada ovaj egzotični mural šarenih boja obiluje živopisnim floralnim i motivima životinja koji su na veoma zanimljiv umetnički način integrisani sa prikazom ljudi i njihovim iskonskim kontaktom sa prirodom.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

„Mural "Život"/ "Life" je nastao spontano u saradnji sa prirodom, a u posebnom momentu pred početak svetske pandemije, koja još uvek traje. Posebno mi je značajna ta simbolika života, jer žila života je moćna. Inspiriše me svako živo biće. Inspiriše me iskrenost i istina života. Gledam u sunce svako veče kada zalazi i svako jutro kada izlazi i učim doslovce od sunca i neba i kako se slika“, istakla je Ivona Pleskonja.

Da li ste i vi spremni da „zapalite“ društvene mreže najoriginalnijom fotografijom nastalom ispred jedinstvenog murala koji krasi Beograd?

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
ivona pleskonja mural pr sadržaj belgrade skyline skyline

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana