Tekst objavljen: 19.11.2019 10:10        


Stara mudrost kaže „štedi i imaćeš“

Kako da dobijemo najviše od naše štednje?

Svi znamo da je dobro štedeti i da je to dobar način da sačuvamo vrednost našeg novca od inflacije, kao i da steknemo dovoljno para i da ne moramo da strepimo u budućnosti.

Međutim, ne znamo svi kako možemo dodatno da profitiramo na štednji, tačnije na depozitu koji uložimo u banku. Većina nas će pomisliti da se priča završava kada odnesemo novac u ekspozituru i predamo ga bankarskom službeniku, koji ga potom odnese u sef, gde će naše pare biti na sigurnom.

Ukratko rečeno, štednja ne mora da bude neki monotoni proces, već jedna vrlo zabavna aktivnost!

Za početak preporučujemo da usvojite disciplinovani pristup ličnim finansijama; to znači da tokom cele godine odgovorno i disciplinovano koristite svoj novac.

Kada to usvojite, sledeći korak je da odaberete najbolju opciju za svoj novac, a ako ste planirali da štedite u evrima, najbolja opcija može da bude Super štednja na 6 meseci u Sberbanci, gde je efektivna kamatna stopa od 1,38 znatno povoljnija nego što banke inače nude za isti period. Plus, ne postoji minimalni iznos depozita.

U Sberbanci možete da nađete i jedinstvenu ponudu u Srbiji: „Dobro jutro štednja“ nudi opciju da sredstva koja ste stavili na štednju koristite svakog dana od 8 do 20 časova, a preko noći možete da štedite i dobijete kamatu na svoj novac idućeg jutra. Pored klasične oročene štednje, tu su i štednja 30+ i 50+, kao i devizna stepenasta štednja. U sve pogodnosti koje nudi Sberbanka možete da se uverite ako posetite ekspozitutu koja vam je najbliža.

I, za kraj, jedan mali trik: ukoliko nam to dozvoljavaju finansije mogućnosti, trebamo da nateramo sebe da svaki mesec „sklonimo sa strane“ svotu za koju možemo da kupimo 20, 30, 40 ili 50 evra i da ih onda dodamo na štednju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ako štedimo to znači da indirektno zarađujemo. Bilo da to radimo zbog neke isplanirane potrebe ili bez nekog posebnog razloga – neće biti potrebe za zaduživanjem u budućnosti. Ako imate akumuliranu ušteđevinu, postoji mogućnost polaganja depozita u banci po značajno povoljnijim kamatnim stopama, a banka će obezbediti sve potrebne savete svojim štedišama i garantovaće brzu uslugu.

Iskortite ovih nekoliko trikova koje smo vam danas otkrili i ubrzo ćete i sami osetiti šta sve može da vam donese štednja.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
štednja novca štednja u evrima Sberbank Srbija Sberbanka pr sadržaj

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana