Zvanični kurs Evra za dan 17.05.21. :: 117.5737 rsd
Tekst objavljen: 11.09.2020 14:55        


Komercijalna banka omogućila je korisnicima mBankinga, svojim i klijentima drugih banaka, da plate vožnju u vozilima Pink taksija, uz pomoć QR koda, koristeći opciju „IPS skeniraj“ u okviru mobilne aplikacije

Komercijalna banka i Pink taksi omogućili plaćanje vožnje QR kodom

Nakon završene vožnje taksijem, korisnik mBanking aplikacije, u nekoliko jednostavnih koraka plaća vožnju, tako što skenira QR kod koji mu prezentuje vozač, uporedi iznos sa iznosom na taksimetru i potvrdi plaćanje. Vožnja je plaćena, jednostavno, brzo i sigurno!

Pink taksi, u saradnji sa Komercijalnom bankom, prva je taksi služba kod nas koja je uvela ovo inovativno plaćanje u određeni broj vozila. Očekuje se da će u narednom periodu, mogućnost instant plaćanja biti uvedena u svim vozilima.

U prethodnoj fazi projekta, Komercijalna banka je vozila taksija opremila mPOS uređajima, koji smart mobilne telefone ili tablete pretvaraju u čitač platnih kartica, a sada omogućavaju i plaćanje uz pomoć QR koda.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Aplikaciju koju koriste vozači Pink taksija razvila je za Privrednu komoru Srbije firma Payten i sertifikovana je od strane Narodne banke Srbije.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
pink taksi pr sadržaj kombanka QR KOD plaćanje QR kodom

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana